<p></p><p>Grunnlegger Cato Zahl Pedersen og Tom Anders Ludvigsen, ordfører i Vestby, tar første spadestikk for den nye hagen på Catosenteret i Son.</p>En rekke sponsorer fra byggebransjen er med på spleiselaget til den nye atriumshagen på Catosenteret.Catosenteret skal få ny atriumshage. (Illustrasjon: Darren Saines hagedesign)SKÅLER FOR BYGGESTART: Fra venstre adm. direktør Finn Berset i Catosenteret, Cato Zahl Pedersen, ordfører i Vestby Tom Anders Ludvigsen, Hege Bruun-Hanssen i Catosenteret, hagedesigner Darren Saines, Saulius Balsevicius og Linas Butnorius fra Trest Entreprenør.Catosenteret skal få ny atriumshage. (Illustrasjon: Darren Saines hagedesign)Catosenteret skal få ny atriumshage. (Illustrasjon: Darren Saines hagedesign)Catosenteret skal få ny atriumshage. (Illustrasjon: Darren Saines hagedesign)

Første spadestikk for rehab-hage på Catosenteret

Etter ti års ventetid skal Catosenteret i Son få oppgradert utearealet til et flott hage- og rekreasjonsareal for både pasienter og ansatte.  (Bildekarusell)

Grunnlegger Cato Zahl Pedersen og ordfører i Vestby, Tom Anders Ludvigsen markerte byggestart da de nylig satte spaden i jorda ved rehabiliteringssenteret.

I månedene som kommer skal den ruglete gressplenen i atriet mellom pasientfløyene forvandles til påkostet atriumshage, med ulike vannområder, sansehage, planter, busker og trær. Det skal også bygges  pergola og flere ulike soner hvor det både går an å slappe av og drive aktiviteter.

- Vi er glad for at det nå endelig er byggestart, dette har vi ønsket oss i over ti år, sier administrerende direktør Finn Berset ved Catosenteret.

Catosenteret har siden oppstarten i 1998 tatt imot syke og skadde fra sykehus, med ulike behov for rehabilitering.

<p>Catosenteret skal få ny atriumshage. (Illustrasjon: Darren Saines hagedesign)</p>


Inspirert av Sunnaas
Hagedesigner Darren Saines har utformet planen for det 800 kvadratmeter store uteområdet på Catosenteret. Han gjorde et lignende prosjekt da Sunnaas sykehus på Nesodden fikk oppgradert sin store, men lite funksjonelle takterrasser til et flerfunksjonelt og grønt uteområde i 2012.

Les mer om Sunnaas-prosjektet her.

I likhet med Sunnaas-terrassen skal hagen på Catosenteret delfinansieres ved hjelp av en rekke sponsorer og samarbeidspartnere fra byggebransjen og andre aktører, både i form av bidrag av materialer og arbeidsinnsats.

– Det er mange hensyn å ta når vi skal transformere et trist uteareal til en hage som også skal ha en viktig funksjon i behandlingssammenheng. Det gjør det ekstra spennende og givende å jobbe med, sier Saines.

Han innrømmer samtidig at det også er krevende, ettersom mye av innsatsen blir dugnadsbasert.

Livekamera
Det er satt opp et livekamera hvor man kan følge byggeprosesseen i atriumhagen på Catosenteret her:

https://www.catosenteret.no/live-fra-hagen/