Foto: Cato Gustavson/NCC

Første NCC-støp for Valle Wood er i gang

Det skjer mye på Valle i Oslo i disse dager. Mandag ble miljøprosjektets aller første store betongstøp igangsatt og byggekranen har kommet på plass.

Klokken 08.00 mandag morgen startet det. I løpet av 12 timer ble det kjørt inn den ene betongbilen etter den andre. Totalt 300 kubikkmeter, eller 300 000 liter, med miljøvennlig lavkarbonbetong ble støpt i løpet av noen hektiske timer.

Gunstig støpevær
Betongen er første del av fundamentet til massivtre-prosjektet Valle Wood, som i disse dager reiser seg på nabotomten til nye Vålerenga stadion. Bygget blir Norges største kontorbygg i massivtre og skal stå ferdig i slutten av 2018

Prosjektleder i NCC beskriver betongstøp som presisjonsarbeid i kamp med klokken, men kunne melde at støpet gikk like strålende som sola skinte på mandag formiddag.

– Cirka 30 betongbiler skal inn og ut av byggeplassen i løpet av dagen. Dette har vi sett frem til lenge, sier prosjektleder Steinar Kjus i NCC i en pressemelding.

- Igangsettelse av betongstøpet er en viktig milepæl for oss og været kunne ikke vært bedre. Det kom som bestilt, legger han til.

Prosjektet er i rute

I tillegg til igangsettelse av prosjektets første store betongstøp, så kom byggekranen omsider på plass forrige uke.

– Vi synes det er ekstra stas når krana er oppe. Nå er vi endelig en skikkelig byggeplass, sier Kjus.

Et signalprosjekt innen massivtre

Valle Wood har fått navnet sitt på grunn av den gjennomgående bruken av massivtre. Bygget blir på 6700 kvadratmeter og blir dermed Norges største kontorbygg i massivtre.

Bygget og områdene tilrettelegges for tradisjonell kontorvirksomhet, samtidig som det er det tenkt et annerledes kontorkonsept med plass til co-working og gründerbedrifter, samt møterom, konferansefasiliteter og ulike serverings- og servicetilbud.