Foto: Statens vegvesen

Første etappe gjennomført i Jessheim-prosjekt

Bygging av ny rundkjøring på Jessheim i Ullensaker vil føre til stengte veier i sommer og høst. Nå er første av fire veisnutter åpnet for trafikk.

Det skriver Statens vegvesen og Akershus fylkeskommune i en pressemelding.

Statens vegvesen bygger om krysset Trondheimsvegen – Ringvegen på Jessheim til rundkjøring.

- Arbeidene i Trondheimsvegen - Ringvegen følger den oppsatte planen, og etter å ha stengt Trondheimsvegen sør i tre uker, er den nå åpnet for trafikk. Entreprenør Isachsen står på og gjør en god jobb. Tross utfordringer underveis holder de tidsskjemaet, og har nå flyttet seg over i Ringvegen øst for krysset, utaler byggeleder Ole Kristian Krogh i Statens vegvesen.

– Etter at arbeidene i Ringvegen øst er utført, flyttes maskinene over til Trondheimsvegen nord, som blir stengt i fem uker fra 3.7. til 4.8. Samtidig skal parkeringsplassen og bussnuplassen ved Nordby ungdomsskole oppgraderes. Stengningen vil medføre en noe lenger omkjøringsveier, et alternativ er via fv. 174 over Gystadmarka. Det er flere fordeler ved å stenge for trafikk som gjør at vi har valgt denne løsningen. Vi kan utførte arbeidene betydelig raskere og resultatet blir bedre sier Krogh i pressemeldingen.