Rundt 1.300 naboer og andre interesserte fikk søndag en omvisning på anleggsområdet hvor Lysaker T-banestasjon bygges.Rundt 1.300 naboer og andre interesserte fikk søndag en omvisning på anleggsområdet hvor Lysaker T-banestasjon bygges.Rundt 1.300 naboer og andre interesserte fikk søndag en omvisning på anleggsområdet hvor Lysaker T-banestasjon bygges.

Fornebubanen åpnet dørene til anlegget på Lysaker

Rundt 1.300 naboer og andre interesserte fikk søndag en omvisning på anleggsområdet hvor Lysaker T-banestasjon bygges.

Tunnelsafari og besøk høyt oppe i store maskiner var de mest populære aktivitetene, og over 1.000 personer fikk bli med ned i tunnelen mellom Lysaker og Vækerø.

Fornebubanen og entreprenør på kontrakten for tunnel og grunnarbeider Vækerø – Lysaker, Veidekke, var til stede for å svare på spørsmål fra publikum og vise frem anlegget. I tillegg var det aktiviteter for barna, is, grilling og tunnelsafari.

Fornebubanens prosjektsjef Grete Tvedt var veldig fornøyd med dagen og forteller at det er viktig å vise frem de store og spesielle anleggene på Fornebubanen.

– Vi har mange naboer tett på oss langs hele traseen og vi åpner anlegget en søndag hvert år for at naboene og alle andre som er interessert kan få et inntrykk av hva vi jobber med i det daglige, sier hun.

Den åpne dagen er et samarbeid mellom etaten Fornebubanen og entreprenøren Veidekke.