Ford F-150 Lightning kan nå bestilles i Norge. Foto: Ford Motor Norge
Ford F-150 Lightning kan nå bestilles i Norge. Foto: Ford Motor Norge

Ford F-150 Lightning til Norge

Som det første landet utenfor Nord-Amerika vil Ford fra 20. april åpne for norske bestillinger av el-pickupen Ford F-150 Lightning

F-150 Lightning er den helelektriske nye varianten av det som er USAs mest solgte bilmodel, og mer enn 250.000 amerikanere har bestilt den.

Nå vil et begrenset antall kunder i Norge, som første land utenfor Nord-Amerika, få mulighet til å bestille F-150 Lightning. Leveransene til norske kunder planlegges å starte allerede i slutten av 2023, skriver Ford Motor Norge i en pressemelding.

– Dette er den viktigste modellen for Ford på det amerikanske markedet siden T-Forden snudde opp ned på bilindustrien globalt for snart 120 år siden. Nå gjør Ford F-150 Lightning det samme i den nye elektrifiserte tidsalderen. Siden den ble avduket i USA har vi hatt en helt enorm interesse for denne 5-seters helelektriske pickupen i Norge og i løpet av mine 25 år i Ford har jeg aldri opplevd maken, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge Per Gunnar Berg i meldingen

– Det er ingen tvil om at denne særdeles romslige pickupen, med sin gode rekkevidde og fremkommelighet, store lagringskapasitet inkludert en 400 liters drenerbar frunk og enorme trekkraft appellerer til et bredere spekter av kunder enn de fleste biler på markedet. Når vi nå får mulighet til å tilby F-150 Lightning i Norge sier det alt om Norges posisjon som elbilland nummer 1 i verden, og den enorme interessen det har vært for å få den hit. Det er bilhistorisk sus over det som nå skjer, legger han til

Nye F-150 Lightning beskrives som en romslig pickup for fem personer. Den er 5,91 meter lang, 2,44 meter bred og 1,99 meter høy.

Versjonen som lanseres i Norge er en fem-seters Lariat Launch Edition i fargen Antimatter Blue Metallic. Den kommer med et Standard Range-batteri på 98 kW utnyttbar energi, har 452 HK og et maksimalt dreiemoment på 1050 Nm. 0 - 100 km/t går unna på under 5 sekunder.

Den har også en nyttelastkapasitet på 805 kg og maksimal hengervektkapasitet på 3492 kg.

Rekkevidden til den nye norgesklare elektriske pickupen er i henhold til den amerikanske EPA-målemetoden 240 miles, eller 386 km. EPA-målemetoden er en annen målemetode enn WLTP som benyttes i Norge og resten av Europa. WLTP-rekkevidde blir tilgjengelig på et senere tidspunkt. F-150 Lightnings litium-ion batteri kan lades fra 15 til 80 % på 39 minutter med en 150 kW DC hurtiglader.