Lånevansker gir tregt boligsalg i USA

Amerikanske forbrukere ser mørkt på fremtiden, og salget av brukte boliger går tregt. En av årsakene til salgssvikten er at det ikke lenger er like lett å få lån.

 

Bruktboligsalget falt med 4,3 prosent i august, og tallet på usolgte boliger fortsatte å vokse, viste en fersk rapport fra boligbransjen tirsdag. Det amerikanske forbundet av eiendomsmeklere NAR pekte på uroen i kredittmarkedet som en hovedårsak.

- Det er tilbudssiden som har gitt det virkelige sjokket, sa New York-analytiker Josh Stiles til nyhetsbyrået Reuters. - Dette kommer til å holde både priser og omsetningsnivå nede, spådde han.

- Boligmarkedet virker fortsatt veldig svakt, og det ser nå ut til å svekke seg enda mer etter at det virket som om det hadde stabilisert seg, mente hans kollega Marie-Pierre Ripert. En fersk studie viser at boligprisene faller raskest i de store byene i USA,

Aksjekursene på Wall Street-børsen i New York falt ytterligere etter at de svake tallene i boligmarkedet ble kjent. Dow Jones-indeksen over viktige industriaksjer gikk tirsdag ned med 12 poeng eller 0,09 prosent til 13.746,70.