Vei og Anlegg 2018. Dronefoto: Arve Brekkhus

Flytter Vei og Anlegg fra 2021 til 2022

Maskingrossisternes Forening (MGF) skulle i utgangspunktet arrangere både Vei og Anlegg og SMART industri våren 2021. Nå er begge messene flyttet til 2022 som en følge av covid 19-pandemien.

MGF-direktør Tone Lindberg Grøstad, må vente til 2022 før hun igjen kan ønske velkommen til en ny utgave av Vei og Anlegg.

– Vi er opptatt av at Vei og Anlegg skal være en folkefest der hele anleggsbransjen kan møtes. Skal vi få til en god og trygg messe for publikum, må vi nødt til å ha en fullstendig åpning av samfunnet. Derfor har vi besluttet å flytte Vei og Anlegg med et år til 2022, sier MGF-direktør Tone Lindberg Grøstad til Byggeindustrien.

Flyttes til februar

Vei og Anlegger er Nordens største anleggsmesse, og samler i underkant av 25.000 besøkende. Planen var at messen skulle arrangeres på Norges Varemesse 5. – 8. mai 2021, men nå er den flyttet til 16. - 19. februar 2022.

– Det var et ønske fra utstillerne å få messen tidligere på året, kommenterer Grøstad.

SMART industri skulle i utgangspunktet arrangeres på Norges Varemesse 13. – 15. april 2021, men er nå flyttet til 10. – 12. mai 2022.

Hadde håpet i det lengste

Torsdag sendte MGF ut en pressemelding hvor de skriver at de, sammen med Norges Varemesse, i det lengste hadde håpet at de skulle klare å gjennomføre en trygg messe for både ansatte og besøkende.

– Vi vurderer nå at smittefaren i samfunnet fortsatt vil være betydelig også til våren. Vi følger alle med på vaksineutviklingen, men må innse at det er lite trolig at en så stor andel av befolkningen er vaksinert tidsnok til at vi vil ha et restriksjonsfritt samfunn allerede våren 2021, skriver arrangøren i  pressemeldingen.

– Vi har jobbet tett med Norges Varemesse og er veldig tilfreds med både de risikovurderinger og tiltak de har fått på plass. De er en seriøs aktør og det gode samarbeidet har ført til at vi sammen besluttet å flytte messene, sier Tone Lindberg Grøstad.

Unisont ønske

MGF viser til at det er vanskelig for utstillerne å planlegge og bestille utstyr nå, og med de gjeldende smittevernreglene. De har også rådført seg med utstillerne, som, ifølge MGF, har hatt et unisont ønske om å flytte messene til våren 2022.

- Våre messer samler et stort publikum og for oss er det avgjørende at arrangementene skal være trygge både for utstillerne og de besøkende. Selv om det ikke er en enkel beslutning å ta, er det viktig at vi bidrar til å holde smittesituasjonen under kontroll. Sikkerheten vil alltid komme først hos oss, sier Grøstad.

Kan bli ny messe i 2024

– Hva skjer med Vei og Anlegg, som i utgangspunktet skal arrangeres i 2024?

– Det vet vi ikke enda. Vi har vært klare på at Vei og Anlegg ikke skal kollidere med Bauma. Derfor vil vi vurdere om det beste er å arrangere en ny messe i 2024. Akkurat nå har det viktigste vært å lande en dato for 2022, så må vi om ikke alt for lang tid ta en beslutning på hvordan vi løser dette videre, opplyser Grøstad.

– Du sier det har vært et ønske fra utstilleren å flytte Vei og Anlegg messen til tidligere på året. Betyr det at Vei og Anlegg også vil gå av stabelen i februar etter 2022?

– Det er heller ikke avgjort, men vi får iallfall erfaring med en tidligere messe i 2022, sier MGF-direktøren.