Dronebilde fra rasområdet på Ask i Gjerdrum onsdag ettermiddag, dagen før søket gjenopptas etter de tre siste savnede fra leirskredet som gikk tidlig på morgenen 30. desember. Foto: POOL Anders Martinsen, UAS Norway / NTB

Flere nye bygg har rast ned i skredgropen i Gjerdrum

Det plutselige væromslaget har ført til at flere nye bygninger har rast ned i skredgropen i Gjerdrum, eller henger over kanten.

Det er væromslaget som har ført til økt aktivitet i skredgropen på Ask i Gjerdrum kommune, skriver Romerikes Blad.

– Det varme været bremser ikke akkurat opp prosessen med ytterligere utglidninger. Det som nå skjer, er som forventet. Det vil helt sikkert skje enda flere utglidninger utover våren, sier sikringsteknisk fagansvarlig Paul Christen Røhr i Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) til avisen.

Politioverbetjent Anders Mansaas, som leder søket etter den siste savnede etter leirskredet, sier det ikke har vært aktivitet fra politiet i områdene de siste dagene, men at det nå planlegges nye befaringer i skredområdet.

– Vi vil komme oss inn for å få et nytt overblikk. At snøen er borte, gir oss bedre visualitet. Samtidig skal hundene nå ha et bedre luktbilde etter hvert som telen forsvinner. Samtidig pågår etterforskningen for fullt, sier Mansaas.