Ill. Firesafe

Firesafe Energy tildelt kontrakt på Johan Castberg FPSO Topside

Firesafe Energy har vunnet kontrakten for levering av fleksible brannskiller mellom moduler og skillevegger på dekk på Johan Castberg FPSO Topside. Kontrakten er blant de største i selskapets historie og er tildelt av Aker Solutions og Equinor.

– Vi er veldig stolte og glade for denne kontrakten. Den viser at Equinor og Aker Solutions gjør det mulig for nye og sultne aktører med god teknologi å vinne frem i konkurranse med langt større aktører, sier Erik Ulevik, daglig leder i Firesafe Energy AS - et datterselskap av Firesafe.

Kontrakten innebærer design, produksjon og bistand under installasjon av cirka 700 meter av såkalte drain gullies og fire walls. Dette er fleksible brannskiller med bredde fra 360 mm til 1000 mm.
Designmessig er de basert på selskapets andre produkter for å stoppe utblåsninger og branner rundt stigerør (risere), kalt Fire & Blast Bellows som blant annet nylig er levert til Johan Sverdrup Drilling Platform.

Kort fortalt består produktene av et sett med brannmotstandige duker som er designet for, og har bestått tester for, å motstå branner med intensitet på 10 minutter Jetfire 350 kW/m 2 med direkte påfølgende 110 minutters hydrokarbonbrann (H0).

Dukene som går både langskips og tverrskips er sveiset til de enorme modulene, dekkseksjonene og tverrgående skilleveggene like under skipsdekket. De er designet for lede vekk overvann i tillegg til å sikre trygg evakuering ved å stoppe spredning av brann dersom ulykken skulle oppstå.

Beregnet levetid på produktene som skal stå i ekstreme værforhold i Barentshavet er 30 år. For å sikre dette er det brukt spesialduker fra søsterselskapet Protan AS.

Designstart er umiddelbart med levering i begynnelsen av 2020 og montering i henhold til prosjektets planer.