Tidligere Selvaag Bolig-sjef Baard Schumann fronter ifølge Finansavisen et bud på Veidekke Eiendom. Milliardærene Ivar Tollefsen og John Fredriksen står bak finansieringen. Arkivfoto.

Finansavisen: Milliardærer vil kjøpe Veidekkes eiendomsvirksomhet - Schumann fronter satsingen

Eiendomsutvikler Ivar Tollefsen og John Fredriksen skal ifølge Finansavisen stå bak bak finansieringen av et bud på Veidekke Eiendom. Med seg har de Baard Schumann til å fronte budet.

Finansavisen skrev lørdag at OBOS er en mulig kjøper, og nå kommer det frem at en annen kandidat er en gruppering frontet av tidligere Selvaag Bolig-sjef Baard Schumann.

Ifølge avisen var det også denne grupperingen som kom med ønsker om å overta eiendomsdelen i Veidekke i høst, og som da ble en medvirkende årsak til at Veidekke nå forbereder en utskillelse av Veidekke Eiendom.

Schumann-grupperingen skal nå sammen med meglerhuset Arctic Securities jobbe med å få kjøpt eiendomselskapet, skriver Finansavisen.

Byggeindustrien har vært i kontakt med Baard Schumann og spurt om planene Finansavisen omtaler, men han vil ikke kommentere saken.

– Nei, jeg kan ikke kommentere rykter, skriver han i en melding til Byggeindustrien.

Heller ikke OBOS-konsernsjef, Daniel Kjørberg Siraj, vil si noe om spekulasjonene knyttet til Schumann-grupperingen eller OBOS-interessen.

Konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i OBOS. Arkivfoto: Sindre Sverdrup Strand

– Som største aksjonær i Veidekke ASA og ansvarlig markedsaktør verken kan eller vil vi kommentere en pågående prosess i et børsnotert selskap, skriver Siraj en en e-post til Byggeindustrien.

Da utskillelsesprosessen startet kommuniserte Veidekke at deres eiendomsvirksomhet er en av Skandinavias største boligutviklere, med en tomtebank på over 18.000 enheter i og rundt de største befolkningssentra i Norge og Sverige.

Bokført verdi av virksomhetens eiendeler var per 30. september 8,2 milliarder kroner  og totalt investert kapital var per 30. september 6,6 milliarder.

Veidekke Eiendom har i dag cirka 160 ansatte – hvorav 100 i Sverige og 60 i Norge.