Foto: Fiat

Foto: Fiat

Fiat kommer med elektrisk Scudo

Fiat Scudo følger på som neste elektriske Fiat varebil.

– Modellen får tre lengder, tilhengerfeste og høy nyttelast, heter det i en pressemelding fra Stellantis Norge.

Fiat har fra tidligere E-Ducato på markedet og Scudo føyer seg inn i den mindre klassen.

– Vi ser frem til å ta tak i Fiat Scudo når denne bilen igjen er tilbake på markedet. Scudo erstatter Talento, og med en elektrisk drivlinje og samme praktiske funksjoner som den konvensjonelle versjonen, vil vi satse hardt på denne bilen, sier Roy Erik Johnsen, merkesjef for Stellantis varebil hos Bertel O. Steen, i meldingen.

Kunder kan velge mellom to størrelser på batteriet. For de som har behov for småkjøring, så finnes det en versjon med 50 kWt, og for lengre kjøring et batteri med 75 kWt. Disse batteriene gir henholdsvis 230 kilometer og 330 kilometer rekkevidde målt etter WLTP-metoden for kombinert kjøring.

Like viktig for mange er hvor raskt bilene kan lade. På en 100 kW-ladestasjon, lader du 80 prosent av 50 kWh-batteriet på 30 minutter, mens det store 75 kWh-batteriet bruker 45 minutter på samme øvelse.

Standard leveres bilen med enfaselader på 7,4 kW, mens kunder som ønsker raskere lading hjemme eller på jobb, kan velge trefase ombordlader på 11 kW.

Motoren yter 136 hestekrefter og har et dreiemoment på 260 newtonmeter. Fiat Scudo blir også levert med dieselmotorer med 100 eller 120 hestekrefter og manuell girkasse, eller med 150 eller 180 hestekrefter med 8-trinns automatgir.

Den elektriske modellen vil, på de fleste områder, bli tilsvarende de konvensjonelle variantene. Den vil leveres i tre lengder (4,6 m., 4,95 m. og 5,3 m). Disse har en lastekapasitet på henholdsvis 4,6 m3, 5,3 m3 og 6,1 m3, samt ytterligere 0,5 kubikk ved hjelp av åpningen i skilleveggen. I tillegg vil de elektriske modellene bli levert som chassis med en rekke muligheter for påbygg. Utvendig høyde er satt til 1,90 meter.

Nyttelasten strekker seg til drøye 1.000 kg, avhengig av variant, og tilhengervekten er 1.000 kg (elbil).

Nye Scudo produseres på Stellantisfabrikken i Hordain i Frankrike.

Foto: Fiat
Foto: Fiat