Fælledparken Skatepark i København vant Veidekkes Betongpris

Veidekkes hederspris Årets Betongpris 2011 ble tildelt Europas største og mest avanserte skatepark i Fælledparken i København.

Prosjektet er utført av Veidekkes datterselskap Hoffmann, i hovedentreprise for København kommune, med det amerikanske spesialistselskapet Grindline som underentreprenør. Prisen ble utdelt av konsernsjef Terje Venold på Veidekkes Betongdag.

Fælledparken skatepark ble kåret i skarp konkurranse med fire andre sterke betongprosjekter: Regjeringsbygget R6, Hardangerbroen, Økern T-banestasjon og Rendalen kraftverk.

Juryen sier i sin begrunnelse om Fælledparken:

Betongarbeidene til årets prisvinner har stilt de utførende overfor store utfordringer. Konstruksjonene har til det ytterste krevd at det har vært fullt fokus på detaljeringen. Den ferske betongens egenskaper har hele veien vært helt avgjørende for ett vellykket resultat. Å etablere slike konstruksjoner i all slags vær har krevd vilje og forståelse for tildekking og gode herdevilkår for betongen, i tillegg til evnen til å kalle en spade for en spade og dermed å godta utsettelser pga ugunstige værforhold.

Årets prisvinner er ikke av de anlegg som har krevd størst betongvolum. Anlegget bærer preg av dedikert innsats for å nå målsettingen om å få til ett sluttresultat hvor betong fremstår på sitt ypperste.

Hovedentreprenøren har vist stor respekt for kompleksiteten i betongarbeidene. Gjennom sitt samarbeid med valgt underentreprenør har de oppnådd å levere fra seg ett anlegg til byggherren som omtales i media i svært positive vendinger.

”Når beton bliver som silke”

”Denne er stoor! Den er gigantisk!”

”Den bliver den bedste skatepark i Europa. Det er fedt at være med i byggeriet og give lidt tilbage til miljøet"

”Smooth er det bedste ord”

17. juni 2011 ble Fælledparken Skatepark i København åpnet og den er med sine 4.600m2 en av verdens største. Bruken av betong har vært avgjørende for å skape store spennende overflater med få overganger. Anlegget henvender seg til alle deler av befolkningen og materialet betong er utnyttet til å skape en skulptur som demonstrerer betongens fabelaktige formbare egenskaper.

Juryen for årets Betongpris og Årets Betongentusiast har vært Kai Krûger Henriksen, Svein Jarl Caspersen og Christine Hauck.

Entreprisen er på 23 mill. DKK. Byggeperiode fra oktober 2009 til juni 3011. Det er gått med ca. 950 kubikkmeter betong, med en tykkelse på 180 mm, ca. 155 tonn armering. All armering er bøyd på plassen. Sprøytebetongen er i aggressiv miljøklasse, styrke 35 MPa.