Denne eneboligen i Sandnes vant prisen i fjor. Arkitekt for utbyggingen var Trodahl Arkitekter. Foto: Rasmus Norlander

Denne eneboligen i Sandnes vant prisen i fjor. Arkitekt for utbyggingen var Trodahl Arkitekter. Foto: Rasmus Norlander

Etterlyser flotte betongarbeider

Senere i år skal æresprisen Betongtavlen deles ut, og juryen jakter nå gode kandidater til prisen.

Betongtavlen er en ærespris som blir tildelt byggverk hvor betong er anvendt på en miljømessig, estetisk og teknisk fremragende måte. Nå er juryen på jakt etter kandidater til årets pris.

Jobber du med et prosjekt du mener fortjener vurdering så vil Norsk Betongforening gjerne bli tipset.

I fjor markerte Betongforeningen at det var 60 år siden den første Betongtavlen ble delt ut. Vinneren var et bolighus i Sandnes som en samstemt jury ble betatt av, og prisen ble delt ut i det nye Munch-museet i Oslo. Juryen består av representanter utnevnt av Norske Arkitekters Landsforening og Norsk Betongforening.

Historien viser at mange ulike byggverk kan bli tildelt æresprisen, fra gigantkonstruksjoner som Troll-plattformen eller Zacharias-dammen, til et diskret anneks til et sommerhus i Sandefjord. Juryen ser etter kvaliteter i utførelse, arkitektoniske egenskaper og miljømessige løsninger.

– Det er alltid en spennende prosess å få inn forslag til kandidater, sier Cecilie Hagby, daglig leder i Norsk Betongforening.

– Vi legger vekt på at juryen skal gjøre en god vurdering, og da er det viktig med god informasjon fra arkitekt, byggherre og entreprenør. Nå gleder vi oss til å få inn tips om nye prosjekter, legger Hagby til.