Katrine Erstad. Foto: Ingvild Eikeland, Bane NOR
Katrine Erstad. Foto: Ingvild Eikeland, Bane NOR

Erstad blir ny prosjektsjef for E16 og Vossebanen

Katrine S. Erstad er ny prosjektsjef for det store vei- og jernbaneprosjeket fra 1. oktober 2021.

– Jeg gleder meg til å starte i Vegvesenet, og få mulighet til å jobbe med de ingrediensene jeg liker aller best; vei, bane og tunnel, sier Erstad i en pressemelding.

Veidekke har erfaring både fra Statens vegvesen og Bane NOR. Hun kommer fra stillingen som prosjektsjef for utbygging av dobbeltspor mellom Arna og Fløen, som inkluderer ny Ulrikstunnel og Arna stasjon.

– Vi er svært fornøyd med å få Katrine med på laget. Hun har erfaring fra både bane og vei, noe som er en enestående kombinasjon. Dette er jeg sikker på vil komme fellesprosjektet til gode, sier Kjartan Hove, prosjektdirektør for Utbyggingsområdet Vest i Vegvesenet i meldingen.

Han opplyser at Gunnar Søderholm, som er prosjektleder i dag, vil ta i land plandelen av prosjektet og bistå rundt forberedelser mot byggestart. Prosjektet er nå på vei inn i en ny fase, og Erstad vil lede milliardprosjektet inn mot byggefasen og i selve byggefasen.

– Jeg ser frem til å komme tilbake til Vegvesenet. Dette fellesprosjektet er viktig både for regionen, men også for sikkerheten til alle som ferdes på veien og banen. Jobben er utfordrende både organisatorisk og faglig, og i tillegg er jeg så heldig å få jobbe med alle de dyktige folkene i både Bane NOR og Vegvesenet, sier Erstad.