Frode N. Eriksen. Foto: Nanna Wessel
Frode N. Eriksen. Foto: Nanna Wessel

Eriksen tar over i Geonor

Fra 1. juni er Frode N. Eriksen daglig leder i Geonor.

Eriksen er utdannet geolog fra Universitet i Oslo. Frem til 2020 ledet han P-Cable 3D Seismic AS gjennom mer enn ti år. Nå kommer han fra stillingen som salgssjef hos Unger Fabrikker AS i Fredrikstad.

– Jeg gleder meg til å ta fatt på oppgaven å utvikle Geonors virksomhet i Norge, så vel som internasjonalt. Selskapet har dyktige medarbeidere og et betydelig potensial i et marked som er høyst internasjonalt og stadig voksende. Ambisjonen er å styrke og bygge videre på posisjonen som en ledende aktør på nisjeløsninger i sine segmenter, sier Eriksen i en pressemelding.

Eriksen startet i stillingen 1. juni. Blant oppdragene det er kjent med at Geonor jobber med, er Fornebubanen, Ny Vannforsyning til Oslo (NVO) og det nye Stamnett-prosjektet.

– Dette er et naturlig og godt steg for selskapet. Eriksen har de riktige forutsetningene for å kunne videreutvikle virksomheten og bygge på den allerede etablerte posisjonen. Det er også gledelig å se at det er en geofaglig person som tar over roret, sier Øyvind Klevar, avtroppende daglig leder i selskapet i samme melding. Han vil fortsette i styret hos Geonor.

Klevar startet som daglig leder i Geonor i 1993, før han kjøpte samtlige av aksjene i bedriften fire år senere. Høsten 2021 ble selskapet solgt videre til det svenske børsnoterte teknologikonsernet Lagercrantz Group. Virksomheten har i dag åtte ansatte og har hovedkontor i Bærum.