Seier! Rådgiver Rolf-Arne Schulze i NSB er strålende fornøyd med en rå Birken-prestasjon (foto: Jørn Hindklev). 

Er dette årets birkebeiner?

Rolf-Arne Schulze startet året 142 kg tung. Lørdag gjennomførte han Birkebeinerrittet på 4:36. Han har trolig gjennomført en av årets råeste Birken-prestasjoner.

Rolf-Arne Schulze startet året 142 kg tung. Lørdag gjennomførte han Birkebeinerrittet på 4:36, og badevekta viser 101 kg.  Han har trolig gjennomført en av årets råeste Birken-prestasjoner.

− Siden starten av 2015 har jeg mistet 41 kg. Årets Birkebeinerritt har vært et viktig mål for meg. Det er også et mål som har gått fra å gjennomføre, til å sykle fort, sier Schulze.

Det litt hårete målet han satte for selv var 4:30. Etter å ha tråkket over fjellet fra Rena til Lillehammer på 4:36 i litt motvind, er han likevel strålende fornøyd med resultatet.

− Jeg har aldri før tatt meg så mye som i dag. Det er det viktigste jeg sitter igjen med etter rittet, sier han.

Schulze som til daglig er seniorrådgiver i NSB, har sin forhistorie med kraftig overvekt.

− Sykkel har alltid vært en stor del av livet, men for fem år siden veide jeg 185 kilo og det var rett og ikke mulig å sykle. Etter at jeg kom meg ned under 150 kilo, har det blitt mulig å sykle igjen, sier han.

Etter først å ha gått til legen for å få kontroll på blodsukkeret, var han tidligere i vår på et behandlingsopphold på Helgelandsmoen.

− Jeg var der i 10 uker og kom ut 110 kg tung. Nå er jeg 101 kg og er veldig fornøyd med at jeg oppnådd resultatet uten at jeg har vært i nærheten av en skalpell, sier han.

− Blir Birken et fast mål videre?

− Definitivt. Jeg har også en drøm om å sykle Ultrabirken, sier han.