Galleri Oslo. Illustrasjon: Studio-Sang / A-lab

Galleri Oslo. Illustrasjon: Studio-Sang / A-lab

Entra kjøper Oslo Areal

Entra ASA kjøper samtlige aksjer i eiendomsselskapet Oslo Areal AS for 13,55 milliarder kroner.

Selgere er Gjensidige Forsikring ASA og AMF Pensionsförsäkring AB. Entra overtar med denne transaksjonen 17 store kontoreiendommer, skriver de i en pressemelding.

Oslo Areal eier og utvikler kontoreiendom i og omkring Oslo. Selskapet eier 17 kontoreiendommer hvorav 15 av disse er lokalisert i Oslo og to i Sandvika. Eiendomsporteføljen inkluderer 222.000 kvadratmeter og et betydelig utviklingspotensial, herunder pågående regulering av et utviklingsvolum på inntil 95.000 kvadratmeter og et langsiktig utviklingspotensial på rundt 45.000 kvadratmeter. Utleiegraden er på 94,4 prosent. Selskapet har 14 ansatte.

– Oslo Areal og Entra passer perfekt sammen, både med tanke på porteføljens beliggenhet og utviklingspotensial. Denne transaksjonen muliggjør ytterligere lønnsom vekst og økte aksjonærverdier fremover gjennom å utnytte vår sterke balanse, sier styreleder i Entra, Siri Hatlen i meldingen.

Gjennom kjøpet av Oslo Areal styrker Entra sin markedsposisjon i Oslo-området ytterligere.

– Oslo Areal er et veldrevet eiendomsselskap med attraktive kontoreiendommer på sentrale kommunikasjonsknutepunkter der Entra allerede har en tung tilstedeværelse. På mange måter er Oslo Areal en mindre versjon av Entra. Sammen med Entras eksisterende portefølje ser vi en rekke muligheter for å bidra med god byutvikling og ytterligere forsterke vårt kundetilbud, sier Sonja Horn, administrerende direktør i Entra i samme melding.

- Oslo Areal og Entra er en god match, og sammen skal vi fortsette å utvikle Oslo til å bli en enda bedre by å bo, jobbe og leve i, sier administrerende direktør Mona Ingebrigtsen i Oslo Areal i en egen melding fra dem.