Enkelt vedlikehold med Sealing

Sealing av belegningsstein gjør at industridekker beholder sitt utseende år etter år.

Produktet forhindrer forvitring, tåler olje- og diesesøl, får frem fargepigmentene i betongen og mestrer påkjenning fra det tøffe klimaet vi har i Norge, melder SL-Gruppen i en pressemelding.

Belegningssteinsdekker
Belegningsstein har blitt et meget anerkjent valg på industriplasser i Norge. Årsaken til dette er de tekniske egenskapene i et slikt dekke, blant annet knyttet til tung transport, svingende trucker, aksellaster, statiske laster og lang teknisk levelengde.

Ekstreme resultater
SL-Stenlegging AS, en av landets største aktører innen maskinlegging, har i samarbeid med SealTech AS utviklet produktet Sealing, som forlenger holdbarheten til slike dekker.

- Sealing av belegningsstein vil i hovedsak forhindre forvitringen av betongen, redusere algevekst og beholde finstoffene i overflaten slik at industriplassen vil holde seg estetisk penere over tid, forteller teknisk sjef i SealTech AS, Owe Svensson.

Sealingen trenger ned i belegningssteinen og beskytter den også fra olje- og dieselsøl, klorider/strøsalt og gir enklere fjerning av is og snø. Samtidig vil fargepigmentene komme bedre frem i betongen.

Rapport fra Sintef
Sealingen produseres av SealTech AS som holder til i Moss.

– Produktet er nøye testet av Sintef, kommenterer Svenson videre. Rapporten viser forskjellen på nedbryting av belegningsstein med og uten Sealing.

Maskinlegging
– Med dette tilbyr vi et komplett konsept med både maskinlegging av belegningsstein og sealing av det ferdiglagte industridekket, kommenterer markedsansvarlig, Malin Sjursheim.

SL-Stenlegging AS har blant annet lagt 45 000 kvm. maskinlagt belegningsstein for Forsvarsbygg på Ørlandet Hovedflyplass og 50 000 kvm. på den nye betongvarefabrikken til Loe.