Eiksveien 110

Constologo

Constologo

P7prosjekt

P7prosjekt

StenerSørensen

StenerSørensen

OpplandskeBetong

OpplandskeBetong

StrykenGudbrandsen

StrykenGudbrandsen

KongsbergEntreprenør

KongsbergEntreprenør

Assemblinlogo

Assemblinlogo

Christian
Buskerudblikk

Buskerudblikk

Consto Øst har bygd 42 omsorgsleiligheter og fire studenthybler for Fram Eiendom på Østerås i Bærum.

Fakta

Sted: Østerås, Bærum

Prosjekttype: Omsorgsboliger

Bruttoareal: 4.200 kvadratmeter

Byggherre: FRAM Eiendom

Prosjektleder for byggherre: P7 Prosjekt

Totalentreprenør: Consto Øst

Arkitekt: Petter Bogen Arkitektkontor

Landskapsarkitekt: Multiconsult

Kontraktsum uten merverdiavgift: 130 millioner kroner 

Rådgivere: RIBfy: Termoenergi l RIBr: Firefly l RIB: Will Arentz l RIA: Rambøll l RIG: Seierstad l RI Veg: Stener Sørensen l RIV, RIVA: Multiconsult l RIE: Konsol  

Underentreprenører og leverandører: Prefab: Opplandske Betong l Rørlegger og ventilasjon: Assemblin l Elektro: Sterk Elektro l Heis: Uniheis l Grunn- og utomhusarbeider: Kongsberg Entreprenør l Betongarbeider: XTM Bygg l Peling: Seierstad l Kjerneboring: Betongentreprenør l Brannsikring og -maling: Bygg og Brannsikring Buskerud l Taktekking: FagTak og Bygg l Lås og beslag: Viken Lås og Sikkerhet l Blikkenslager: Buskerud Blikk & Montasje l Flisarbeider: Stryken og Gudbrandsen l Mur og puss: Murercompaniet l Tømrer: Byggaksess l Solasvskjerming: Scandic l Kjøkken: Crown Imperial Norge l Stillas: Aluhak Stillas

Her kan du se presentasjonen av prosjektet fra magasinet Byggeindustrien

De nye omsorgsboligene er oppført ved siden av Solbakken bo- og behandlingssenter, og er knyttet til sykehjemmet med en gangpassasje i kjelleren.

Nybygget er på cirka 4.200 kvadratmeter, fordelt på fem etasjer samt kjeller med tekniske rom, boder og lagre.

I første etasje er det fellesrom for beboerne samt studenthybler, mens omsorgsboligene er i andre, tredje og fjerde etasje. I femte etasje er det bygd vinterhage og takterrasse.

– Omsorgsboligene er veldig like. Det er 14 boliger i hver av de tre etasjene, og samtlige er på rundt 45 kvadratmeter. De har ett soverom i tillegg til bad og en romslig stue med kjøkken. Alle boligene har også egen balkong, sier prosjektleder Ottar Fludal i Consto Øst AS, som er totalentreprenør.

– Det er tradisjonelle omsorgsboliger, men de har god standard. De er lyse, pene og har god teknisk kvalitet. Boligene har også store vinduer med vidstrakt utsikt. Mange av dem har sjøutsikt, legger han til.

Fellesområder i hver etasje

Boligene er beregnet for eldre mennesker med ulike behov, og har flere spesialtilpasninger.

– Beboerne har mulighet til å lage egen mat og vaske egne klær. De kan klare seg selv, men det er også et varslingssystem i boligene slik at de kan få hjelp ved behov. Boligene har også handicapvennlige bad, med både hev og senk-servanter og andre spesialløsninger, sier anleggsleder Geir Kruger Engebretsen.

Han påpeker at det også er felles stuer i hver etasje, hvor beboerne kan møtes og være sosiale.

– Det er også aktivitetsrom i første etasje, og toppetasjen vil sikkert bli godt brukt. Beboerne kan ta heisen helt opp, og der kan de fritt bruke både vinterhage og en stor takterrasse, sier Engebretsen.

Geoenergianlegg

Nybygget ble overlevert til byggherre Fram Eiendom i starten av november. Prosjektleder Leif Bjarne Helgesen i P7 Prosjekt, som representerer byggherren, sier de er svært fornøyde med resultatet.

– Vi er kort fortalt veldig fornøyde, både med byggeprosessen og sluttproduktet. Bygget leies ut i sin helhet til Bærum kommune, og boligene er nå snart klare for innflytting, sier han i en kommentar.

Consto Øst AS og byggherren skrev kontrakt i desember 2020. Deretter startet grunnarbeidene opp tidlig i 2021, mens betongarbeidene begynte i mars.

– Vi hadde tett tak rundt jul 2021. Deretter har vi jobbet med både fasader og puss samt innvendige arbeider gjennom vinteren og sommeren. Det er tradisjonelt prefab-bygg med klimavegger i tre og fasade med tegl og Sto-puss. Utvendige områder ble ferdigstilt i september. Det er blant annet lagt belegningsstein og tilrettelagt for sykkelparkering, sier Fludal.

Det er også bygd et geoenergianlegg med brønnpark for energi til oppvarming.

Godt samarbeid

Nybygget ligger rett ved siden av Østerås T-banestasjon i Bærum, enden av Røabanen. I tillegg har byggeprosjektet hatt Østerås skole, Østerås barnehage og Solbakken sykehjem som nærmeste naboer. Fludal sier logistikk har vært hovedutfordringen i byggeprosessen.

– Du må ta mange hensyn, spesielt sikkerhetsmessig, når du bygger så nære skole, barnehage, sykehjem og T-banen. Driftsmessig er det krevende. Vi har hatt utfordringer med tilkomsten til byggeplassen, men det har løst seg med god kommunikasjon med alle de involverte. Vi har generelt hatt veldig god dialog med naboene, og kommunen har vært veldig medgjørlig, sier han.

Prosjektlederen forteller videre at de støtte på forurensede masser under grunnarbeidene. De ble imidlertid fjernet raskt, og har ikke ført til forsinkelser. Det har heller ikke koronasituasjonen.

– Byggeprosessen ble ikke veldig berørt av korona. Vi gjorde standard tiltak som alle andre, men de viste seg å ikke være så vanskelige å gjennomføre. Ellers har vi fått vareleveransene våre i tide, og leverer i henhold til omforent framdriftsplan med byggherre. Vi har generelt hatt et veldig godt samarbeid med byggherren, sier han.


Flere prosjekter