Foto: E.A. Smith
Foto: E.A. Smith

E.A. Smith starter elementproduksjon i Gudbrandsdalen

I 2022 starter E.A. Smith-eide LSE Byggesystemer produksjon av elementer og precut i det tidligere Forestia-anlegget på Kvam i Gudbrandsdalen.

Fabrikken skal produsere bygningselementer og konstruksjonspakker til alt fra hytter og eneboliger, til større bygningsprosjekter via de store landsdekkende entreprenørene, skriver E.A. Smith i en pressemelding.

- Bærekraftige lokalsamfunn er en av våre samfunnsoppdrag. Det å finne et egnet sted for LSEs produksjon er krevende, men Kvam huker av i alle våre bokser. Mye av denne typen produksjon gjøres i Baltikum og kjøres deretter tusenvis av kilometer til Norge, vi mener vi kan produsere konkurransedyktig kvalitet her hjemme langt mer miljøvennlig. Eiendommen og bygningsmassen passer formålet og det er rom for ekspansjon, samt at det er kort vei til E6, som gjør logistikken enklere og mer bærekraftig. Videre får vi muligheten til å styrke et lokalsamfunn med nye arbeidsplasser. Prosessen med selger Forestia og Nord-Fron kommune har vært meget ryddig, sier eiendomsdirektør Bjørn Arve Haugen i meldingen.

Administrerende direktør i Forestia AS, Terje Sagbakken, sier til avisa GD at han er veldig fornøyd med avtalen – og kjøperen.

Eiendommen er regulert til industriformål og er på hele 64 mål, inkludert bygningsmassen på cirka 8.100 kvadratmeter.

Planlagt overtakelse vil bli i løpet av første kvartal i 2022, og LSE er godt i gang med forberedelsene som skal til for å vekke produksjonshallene til live igjen.

- Vi har kommet langt i planleggingen, og har bestilt det vi trenger av maskinutstyr for igangsettelse av produksjon så snart vi i løpet av våren har fått gjennomført nødvendige bygningsmessige oppgraderinger. Vi planlegger å være i full produksjon fra sommeren, sier Roy Erik Reme, Direktør LSE Byggesystemer i meldingen.