E.A.Smith og Bygger’n styrker sin satsing på elementer og precut med kjøp av Lindal Treindustri.

E.A. Smith og Bygger’n kjøper Lindal Treindustri

E.A. Smith og Bygger’n styrker sin satsing på elementer og precut med kjøpet av Lindal Treindustri.

Lindal Treindustri har over 50 ansatte og nesten 100 millioner kroner i omsetning. Administrerende direktør Arne Reinertsen E.A. Smith sier i en pressemelding at oppkjøpet er strategisk viktig for Bygger'n fremover.

- Laserstyrte elementjigger og to moderne precut linjer gir selskapet kapasitet og fleksibilitet til å møte markedet på både de største feltutbygginger og mindre precut leveranser. Fabrikkene på Akland og Vegårshei blir, sammen med de vi har i Meldal og Ørsta, viktige ressurser i verktøykassen til Bygger’n fremover. Lindal Gruppen var tidlig ute med i å se potensialet i økt industrialisering og har kommet langt i sitt arbeid for å effektivisere byggeprosessen for kundene, sier Arne Reinertsen i meldingen.

E.A.Smith-sjefen roser Jan Lindal og de ansatte i Lindal Gruppen for arbeidet de har lagt ned for å bygge opp selskapet de nå selger.

- Det er en flott bedrift Jan og hans folk har bygget opp, og vi er spente på hva vi kan få til videre, sier Reinertsen.

Jan Lindal er stolt over resultatene de har oppnådd i selskapet som nå skifter eier.

- Vi startet på nesten bar bakke og har bygget noe vi har stor tro på også for fremtiden. Jeg ser frem til å bidra til LSE sin videre vekst med det jeg kan best. For Lindal Gruppen ble tiden riktig for å fokusere på entreprenøren Lindal Hus og eiendomsporteføljen vår. Vi har veldig mye spennende på gang om dagen, og vi ønsker å dyrke frem dette, sier Lindal.

Lindal Treindustri har allerede hatt et samarbeid med Bygger'n i tre år.

- Siden vi startet samarbeidet med Bygger’n i 2017, har vi mer enn doblet omsetningen. Vi er veldig glade for at en så seriøs, profesjonell og nytenkende eier som E.A. Smith ønsker å ta eierskapet videre, sier Lindal i meldingen.