Fjellsikringsarbeidet ved E18 i Tønsberg er nå ferdig. Fredag morgen vil trafikken gå som normalt forbi Holmenåsen igjen. Foto: Statens vegvesen
Fjellsikringsarbeidet ved E18 i Tønsberg er nå ferdig. Fredag morgen vil trafikken gå som normalt forbi Holmenåsen igjen. Foto: Statens vegvesen

E18 forbi Tønsberg åpner fredag morgen

Statens vegvesen melder at entreprenøren Risa er ferdig med å sikre fjellskjæringene på E18 ved Tønsberg. Fredag morgen kan du igjen kjøre på firefelts E18 forbi Tønsberg i 110 km/t.

Ved fjellskjæringen Holmenåsen ved Tønsberg har det pågått sikringsarbeid siden november 2020, kun avbrutt fra januar til mars på grunn av kulde og is. Dette har gjort at nordgående trafikk har vært innsnevret til ett kjørefelt og nedsatt hastighet forbi anleggsområdet. Nå er arbeidet her ferdig. En uke tidligere enn det som før var annonsert, skriver Statens vegvesen i en melding.

Selve arbeidet med fjellskjæringen ble ferdig på lørdag. Siden da har det det blitt ryddet opp ved anlegget, og entreprenøren har jobbet med å sette i stand vegen igjen. Natt til fredag fjernes sperringene, og trafikantene på veg mot Holmestrand og Oslo kan kjøre som normalt igjen.

- Jeg vil rose entreprenøren vår, Risa AS som i samarbeid med Skoppum Grunnarbeid har jobbet veldig bra med oppdraget. Siden oppstarten i mars, har de jobbet to skift for å bli ferdige så tidlig som mulig, sier prosjektleder Tore Jan Hansen i Statens vegvesen i meldigen.

Fjellskjæringen ved Holmenåsen er om lag 750 meter lang, og cirka 1000 bolter/stag er boret inn i fjellet. I tillegg er det montert cirka 5.000 kvadratmeter med sikringsnett. Arbeidet er et resultat av evalueringen etter raset på E18 Bommestad i desember 2019, hvor Statens vegvesen startet en omfattende kartlegging og sikring av fjellskjæringer langs E18 i Vestfold.