Illustrasjonsfoto.

Dropp i Veidekke-aksjen, men analytiker tror ikke det skyldes varslet konsernsjefsbytte

Veidekke-aksjen falt med 1,7 prosent etter at nyheten om at Jimmy Bengtsson tar over som konsernsjef ble kjent. – Markedet faller også, så dette er nok ikke et utslag av konsernsjefsbyttet, sier analytiker.

SEB-analytiker Truls Kolsrud Engene.

SEBs analytiker Truls Kolsrud Engene følger Veidekke og bygg- og anleggsmarkedet tett.

Han er positiv til at Jimmy Bengtsson kommer til å ta over som konsernsjef når Arne Giske trekker seg tilbake 1. september i år.

At aksjekursen falt fra 85,65 kroner da børsen åpnet klokken 0900, til 83,90 kroner en time senere, ser ikke Engene på som dramatisk.

– Kursen faller litt, men markedet faller også. Det vi ser nå er nok ikke det store utslaget basert nyheten om at Bengtsson tar over. Nyheten er ikke negativ for Veidekkes del, mener SEB-analytikeren.

Han er ikke overrasket over at svenske Bengtsson går inn som ny konsernsjef i Veidekke senere i høst.

– Dette er en prosess som har pågått over tid, og sånn sett er det ikke overraskende at det skjer et bytte nå. Navnet Jimmy Bengtsson hadde jeg kanskje ikke gjetta på, men inntrykket mitt av ham er positivt.

– Under Bengtsson har Veidekkes entreprenørvirksomhet levert en årlig vekst i Sverige på 20 prosent og marginene har steget jevnt og trutt fra 0,4 prosent i 2014 til 2,2 prosent i 2018. Målet er nå 3,5 til 4 prosent i 2022, sier Engene.

Han mener konsernsjefsbyttet kommer på et naturlig tidspunkt.

– Veidekke har akkurat presentert en ny strategiplan fram mot 2022, og sånn sett er det naturlig at Arne Giske nå gir stafettpinnen videre til mannen som skal sørge for at de målene som er satt for alle virksomhetene, nås, sier Engene.

Jimmy Bengtsson starter i sin nye rolle som konsernsjef 1. september. Den svenske sivilingeniøren har en lang bakgrunn fra byggenæringen – og har de senere årene ledet Veidekkes svenske virksomhet.

Bengtsson har jobbet hele sin yrkesaktive karriere i bygg- og anleggsbransjen og var fra 2007 leder av Arcona, som ble kjøpt av Veidekke i 2013.

Før dette hadde Bengtsson en lang karriere bak seg i Skanska i Sverige.