Birkebeinerne har hatt en topp tur over fjellet lørdag (foto: Jørn Hindklev).

Drømmeforhold i Birkebeinerrittet

Birkebeinerrittet er i gang og deltakerne kan glede seg over topp forhold med solskinn over fjellet.

Værgudene har lovprist Birken-helga med drømmeforhold og de første deltakerne i årets Birkebeinerritt strømmer nå i mål.

En av de første som kom i mål på Weber/Leca, Norcem og Byggeindustriens lag var Tommy Ivesdal, innkjøpsansvarlig i Modena Fliser.

Tommy Ivesdal, innkjøpsansvarlig i Modena Fliser, slet lenge over fjellet, men er godt fornøyd med egen innsats (foto: Jørn Hindklev).

Han kan rapportere om fantastiske forhold over fjellet, selv om det ble en tung tur.

− Jeg måtte bryte fjorårets ritt etter to punkteringer, så alt ville bli en opptur i år. Det ble en flott tur, selv om jeg slet fram til Elgåsen. Da løsnet det skikkelig og det ble en real avslutning, sier han.

− Mange hadde motvind over fjellet på Fredagsbirken. Hvordan var det i dag?

− Litt vind var det, men jeg kommer fra Stavanger, så dette var ingenting å snakke om, humrer han.

Ivesdal klokket inn på 3.11.55. Det er en tid han er godt fornøyd med.

− Målsetningen var å komme under 3.10. Jeg har tidligere en pers på 3.06, men med tre gutter i sin beste alder, har det ikke blitt tid til like mye trening som tidligere, sier han.

Likevel trener han på sykkel 3-5 ganger i uka i tillegg til litt fotball.

− Det er et veldig bra sykkelmiljø i Stavanger og det blir arrangert ritt hver eneste helg. Jeg har også vært med på Team Rynkeby, et sykkellag som samler inne penger for kreftsaken. Vi syklet fra Oslo til Paris i sommer. Det var en skikkelig bra tur som ga god trening før Birken, sier han.