Dr Juells Park

Foto: Jøran LedalFoto: Jøran LedalFoto: Jøran LedalFoto: Jøran LedalFoto: Jøran LedalFoto: Jøran LedalFoto: Jøran LedalFoto: Jøran LedalFoto: Jøran LedalFoto: Jøran LedalFoto: Jøran LedalFoto: Jøran LedalFoto: Jøran LedalFoto: Jøran LedalFoto: Jøran LedalFoto: Jøran LedalFoto: Jøran LedalFoto: Jøran LedalFoto: Jøran LedalFoto: Jøran LedalFoto: Jøran LedalFoto: Jøran LedalFoto: Jøran LedalFoto: Jøran LedalFoto: Jøran LedalFoto: Jøran Ledal

Oppføringen av Dr. Julles Park i Kongsvinger har vist at det har vært et stort behov for denne typen leiligheter i byen. Lenge før utbyggingen sto ferdig var alle leilighetene revet bort.

Fakta

Sted: Kongsvinger

Prosjekttype: Boligprosjekt

Bruttoareal: 4.491 kvadratmeter BRA

Byggherre: Dr Juells Park (Ø.M. Fjeld og Citycon, 50/50)

Totalentreprenør: Ø.M. Fjeld

Kontraktsum: ca. 115 millioner kroner eks. mva.

Arkitekt: Studio NSW

Rådgivere: RI Bygg: Bracon | RIB Prefab: Contiga | RI Brann: Multiconsult

Underentreprenører og leverandører: Grunn- og utomhusarbeid: Rolf Døli | Råbygg: Contiga | Rørlegger: GK Rør | Ventilasjon: GK Inneklima | Elektro: O. Hagerud | Heiser: Orona Norway | Badekabiner: Partab | Parkett: EGAS Sport | Murarbeider: Mjøndalen Mur og Puss | Flisarbeider: Hedmark Murmesterforretning | Kjøkken/garderober: Norema | Tekkearbeider: Protan | Gipsvegger: Byggmontasje Øst | Malerarbeider: Odal Maling | Vinduer, balkong- og skyvedører: Skallevold | Byggevarer og innerdører: Optimera

Allerede første salgsdagen ble 22 av de 50 leilighetene solgt, og den siste ledige leiligheten gikk unna mange måneder før ferdigstillelsen tidligere i sommer.

Etter en noe laber byggeaktivitet i Hedmarkbyen de senere årene, håper man nå Dr Juells Park kan markere starten på en ny vekstperiode for byen.

– Vi traff svært godt med dette boligprosjektet, både med hensyn til priser, boligtyper og markedsføring. Kongsvingerregionen har ikke opplevd samme vekst som de øvrige Gardermoen-nære distriktene, og derfor har det vært ekstra gledelig å se boligmarkedet ta imot Dr Juells Park med åpne armer. Forhåpentlig har dette prosjektet bidratt til ny optimisme og mer aktivitet i Kongsvinger i årene som kommer, sier administrerende direktør Kjell Bjarte Kvinge i Ø.M. Fjeld. Han er nå i ferd med å starte arbeidet med å utvikle flere Kongsvinger-prosjekter i samarbeid med søsterselskapet Ø.M. Fjeld Utvikling.

Stort prosjekt

Med sine 50 leiligheter er Dr Juells Park et stort prosjekt i Kongsvinger, men det er tydelig at både beliggenheten og kvaliteten på prosjektet har truffet innbyggerne godt. Man har spesielt sett at flere har solgt sine eneboliger for å flytte til sentrumsnære leiligheter, med egen parkeringskjeller.

Dr Juells Park har vært et samarbeidsprosjekt mellom entreprenør Ø.M. Fjeld og Citycon (50/50).

– Vi startet med arbeidene høsten 2015 og overleverte prosjektet i henhold til planlagt tid i sommer. Overleveringen har pågått gjennom sommeren – og hele gjennomføringen har gått helt etter planen. Dette har vært et godt prosjekt fra start til slutt, og er et prosjekt som virkelig pynter opp byen, sier prosjektleder Aslak Moe i Ø. M. Fjeld til Byggeindustrien.

De fire blokkene er ført opp på en kompakt tomt ved elvebredden langs Glomma. Kjelleren er konstruert for å tåle en eventuell flom, og råbygget er prefabrikkert med hulldekker som etasjeskillere – levert av Contiga. Ytterveggene er forblendet med lys tegl, mens de prefabrikkerte balkonggulvene er innrammet av aluminium og klart glass.

Leilighetstypene varierer fra to til femroms, og er i størrelse fra cirka 65 til 136 kvadratmeter (bruksareal). Alle leilighetene har egen balkong.

– Vi er godt fornøyde med gjennomføringen, og vi har fått god respons fra beboerne, legger moe til.

God standard

Han peker på at leilighetene holder en god standard.

– Vi har hele tiden lagt vekt på kvalitetene som sikrer beboerne en praktisk og enkel hverdag. Med parkering i kjelleren, heiser og korte avstander til det meste, ser vi at denne typen boliger er perfekt for den som ikke ønsker å bruke tiden sin på vedlikehold, plenklipping og snømåking, sier Moe.

Den største utfordringen underveis i prosjektet skal ha vært adkomstforholdene mellom et etablert boligområde og en trafikkert vei.

– Men byggeledelsen har håndtert prosjektet uten uhell eller forsinkelser av betydning, påpeker Moe.

Han forteller at et hundretalls personer har vært involvert i byggearbeidene, og underveis har de også samarbeidet med teamet som har satt opp kjøpesenteret Kongssenteret Vest på nabotomten.


Flere prosjekter