DNB Eiendom anslår at boligprisene steg med 1,2 prosent i mars. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
DNB Eiendom anslår at boligprisene steg med 1,2 prosent i mars. Foto: Stian Lysberg Solum / NTBStian Lysberg Solum / NTB

DNB Eiendom forventer prisoppgang på 1,2 prosent

DNB Eiendom forventer en prisoppgang på 1,2 prosent i mars, noe som tilsier en svak sesongjustert prisøkning.

Torsdag legger Eiendom Norge fram ny boligstatistikk. DNB Eiendom forventer fortsatt vekst.

– Mars har vært nok en solid salgsmåned, og den positive trenden i boligmarkedet ser ut til å fortsette, sier administrerende direktør i DNB Eiendom, Renate Sørestrand-Hansen i en pressemelding.

– Den tidlige påsken påvirker naturligvis salgstallene, men sammenlignet med andre år med tidlig påskeferie har aktiviteten vært på et normalt nivå, legger hun til.

Renate Sørestrand-Hansen er administrerende direktør i DNB Eiendom. Foto: Stig B. Fiksdal
Renate Sørestrand-Hansen er administrerende direktør i DNB Eiendom. Foto: Stig B. Fiksdal


Spesielt i siste halvdel av måneden har det kommet mange nye boliger ut i markedet, men samtidig har det også blitt solgt mange boliger som har ligget ute en stund. 

Antall usolgte boliger har falt jevnt og trutt siden nyttår, ifølge DNB Eiendom.

– Vi har et velbalansert boligmarked med god forutsigbarhet både for selger og kjøper. Kjøperne har relativt mye å velge mellom, og det er jevnt over godt besøkte visninger. I snitt selges boligene noe over prisantydning, men det er kun unntaksvis at budrundene tar helt av. Jeg tror perioden frem mot sommeren vil være et gunstig tidspunkt for boligbytte, fastslår Sørestrand-Hansen.

DNB Markets tror på et solid boligmarked fremover, men har noe lavere forventninger enn DNB Eiendom.

– Vi venter at oppgangen i bruktboligprisene dempet seg noe i mars, etter overraskende sterk vekst i februar. Nærmere bestemt tror vi prisveksten, justert for sesongvariasjoner, avtok med fem tideler til 0,2 prosent. Et fortsatt godt arbeidsmarked og en knapp tilbudsside bidrar til at prisene fortsatt stiger, til tross for at rentenivået har steget til det høyeste nivået på femten år, sier sjefsøkonom Kjersti Haugland i DNB Markets i pressemeldingen.