Kornets Hus mottar DOGA-merket for design og arkitektur. Foto: Boris BrormanVega Scene mottar DOGA-merket for design og arkitektur. Foto: Åse HolteInnfallsport Jotunheimen mottar DOGA-merket for design og arkitektur. Foto: Råmund MundhjeldPressens hus mottar DOGA-merket for design og arkitektur. Foto: Einar AslaksenThe Plus mottar DOGA-merket for design og arkitektur. Foto: Einar AslaksenWesselkvartalet mottar DOGA-merket for design og arkitektur. Foto: nispe@mac.comDette langhuset mottar DOGA-merket for design og arkitektur.VIL OPP mottar DOGA-merket for design og arkitektur. Foto: VillkollektivietGjenbrukshuset Festiviteten mottar DOGA-merket for design og arkitektur. Foto: Terje SvendsenInit mottar DOGA-merket for design og arkitektur. Foto: Thomas RankinHage mottar DOGA-merket for design og arkitektur. Foto: Peter WestrupDenne taksteinen fra Skarpnes mottar DOGA-merket for design og arkitektur. Foto: Skarpnes

Disse prosjektene mottar DOGA-merket i år

Ombruk, inkludering og bærekraft er noen av fellesnevnerne til de bygg- og arkitekturprosjektene som mottar DOGA-merket i år.

– Jeg synes det er inspirerende å se så mange fremsynte og verdiskapende byggeprosjekter rundt omkring i landet, blant annet på steder som Farsund, Lom og Eidskog. God arkitektur kan berike både små og store kommuner, sier kommunal- og distriktsminister Sigbjørn Gjelsvik (Sp) i en pressemelding.

Tor Inge Hjemdal, administrerende direktør i DOGA, forteller at årets mottakere av DOGA-merket for design og arkitektur holder et svært høyt nivå.

– Vi ser en rekke spennende trender, særlig blant mottakerne som ligger innenfor arkitektursegmentet. Mange prosjekter har bærekraft, ombruk og oppsirkulering som helt sentrale kvaliteter, sier han.

DOGA-merket er en anerkjennelse til virksomheter og utøvere som bruker design og arkitektur. Utmerkelsene deles ut på DOGA 16. mars.

Disse prosjektene mottar DOGA-merket:
* Vega Scene
* The plus
* Pressens hus
* Kornets Hus
* VILL OPP
* Jotunheimens innfallsport
* Festiviteten
* Wesselkvartalet
* Langhuset på Lista
* Init
* Prosjektet Hage
* Takstein fra Skarpnes