Programlederne Christian Aarhus og Frode Aga hadde med konsernsjef Jon Syrtveit i Kruse Smith og sjef og grunnlegger av Mur i Sør, Tom Arne Aamodt i en av podkastenesom ble spilt inn på Bygg Arena Arendal under Arendalsuka.. Foto: Svanhild Blakstad
Programlederne Christian Aarhus og Frode Aga hadde med konsernsjef Jon Syrtveit i Kruse Smith og sjef og grunnlegger av Mur i Sør, Tom Arne Aamodt i en av podkastenesom ble spilt inn på Bygg Arena Arendal under Arendalsuka.. Foto: Svanhild Blakstad

Disse Byggeplassen-episodene ble mest avspilt i 2021

2021 ble nok et godt år for Byggeindustrien og bygg.no sin podkast Byggeplassen, og disse episodene ble mest avspilt.

Entreprenørstoff, byggevarer og taksonomi preget listen over de mest avspilte episodene av podkasten vår Byggeplassen i 2021.

Trevareprisene har skutt i været - hva skjer?

Prisene på trevarer og andre innsatsvarer i byggenæringen har skutt i været. Hva skjer i byggevaremarkedet? Administrerende direktør i Gausdal Bruvoll og styreleder i Treindustrien, Jørn Nørstelien og administrerende direktør i Byggmesterforbundet, Knut Strand Jacobsen er gjester. - Forklaringene på hvorfor prisen på trevarer har økt kraftig det siste året er sammensatte, sier Nørstelien.

Finnes det en oppskrift på å bli Nordens mest lønnsomme entreprenør?

Det er gått et halvt år siden Amund Tøftum tok over som konsernsjef i AF Gruppen etter Morten Grongstad. Nå har han sammen med ledelsen nettopp presentert en ambisiøs strategiplan som staker ut kursen for entreprenørkonsernet de neste fire årene. Frem mot 2025 skal selskapets omsetning vokse til 40 milliarder kroner, og på bunnlinja er målet å bli Nordens mest lønnsomme entreprenør.

Direktør og deprimert

Lars Erik Lund la ut en åpenhjertig tekst om depresjon og psykisk helse i sosiale medier. I podkasten Byggeplassen kan du høre hvorfor Veidekkes konserndirektør for strategi og bærekraft valgte å dele sin historie offentlig.

Hvordan unngå konflikter i prosjektet?

Hvorfor blir det uenigheter og konflikter i et prosjekt og hvilke virkemidler har man for å unngå at en sak vokser seg så stor at den til slutt havner i rettssalene? Det spør vi entrepriseadvokatene Jørgen Aardalsbakke fra Grette og Ea Herstad Øverås fra Arntzen de Besche om.

Slik har hun ledet Mestas snuoperasjon

Marianne Bergmann Røren har gjennomført en stor snuoperasjon som toppsjef i drifts- og vedlikeholdsselskapet Mesta. I den siste utgaven av podkasten Byggeplassen forteller hun om hvilke grep hun har tatt for at selskapet for første gang på mange år tjener penger igjen.

Taksonomi

EUs taksonomi ble innført 1. januar, og vil også bli en del av EØS-avtalen. Foreløpig er det usikkert når den blir implementert her til lands, og den er fortsatt ikke behandlet i Stortinget. Det som derimot er sikkert er at den vil få mye å si for finansieringen av byggeprosjekt, også i Norge.

Entreprenør i sør

I denne episoden fra Bygg Arena Arendal, var Murisør-sjef Tom Arne Aamodt og Kruse Smith-konsernsjef Jon Syrtveit gjester. Aamodt fortalte litt om hvordan hans reise fra murer til direktør i egen bedrift har vært. Mens Syrtveit pratet om hvordan Sørlandets største entreprenør jobber for å snu underskudd til overskudd.

Her finner du alle Byggeplassen-episodene