Foto: Marte Hergot Festøy.Foto: Vegard SkogheimFoto: Tom Boye HatlinghusFoto: Thomas SlettvoldFoto: Lise FrammarsvikFoto: Daniel BuggeFoto: Nina Myhra LanderudFoto: Dovydas SankauskasFoto: Erlend SkrettingFoto: Hans-Magnus Bjølgerud

Dette er årets finalister i fotokonkurransen om norsk fjellsprengning

I år har det kommet inn rekordmange kandidater til fotokonkurransen om norsk fjellsprengning, og juryen måtte virkelig jobbe for å plukke ut de ti finalistene til konkurransen for 2022.

I 2022 er det sjette gang man skal kåre vinnerne i fotokonkurransen om norsk fjellsprengning. Det norske fjell- og tunnelmiljøet har en innholdsrik og mangfoldig historie. For å bidra til å ta vare på viktige historiske minner, og ikke minst vise frem hvordan dagens bransje arbeider, ønsket flere ildsjeler i Norsk forening for fjellsprengningsteknikk (NFF) å invitere inn til en fotokonkurranse for å vise frem bransjen på en noe utradisjonell måte, og Byggeindustrien/bygg.no er med på å arrangere konkurransen.

Temaet for konkurransen har vært berg-sprenging over og under jord og bildene skal gjenspeile dette. I år ønsket juryen gjerne også motiver hvor mennesker i arbeid inngår. Juryen startet arbeidet sommeren 2022 og inviterte interesserte til å sende inn bilder til konkurransen. Dette skjedde via Byggeindustrien og bygg.no – samt via andre kanaler gjennom NFF. Det er gjennomført flere møter i juryen, som har brukt mye tid på å gå gjennom de innsendte bildene i sin vurdering, og man har kommet frem til hvilke kandidater som skal gå til finalen. Vinnerne blir offentliggjort på Fjellsprengningsdagen 24. november 2021.

Premiering
1. premie: Fotoutstyr til en verdi av kr. 10.000
2. premie: Fotoutstyr til en verdi av kr. 5.000

Juryen består av: Kjersti Kvalheim Dunham, Ragnhild Rostad, Thor Skjeggedal, Nils Røren, og Arve Brekkhus