Raste- og utsiktsplassen Høllesli ved Nasjonal turistveg Ryfylke. Arkitekt: Lie Øyen Arkitekter. Foto: Frid-Jorunn Stabell

Det nye utsiktspunktet Høllesli åpnet torsdag - ett år på overtid

Statens vegvesens nye rasteplass Høllesli langs Nasjonal turistveg Ryfylke åpnet torsdag. Prosjektet signert Lie Øyen arkitekter ble fullført i 2020, men ble på grunn av restriksjoner rundt Coronapandemien offisielt åpnet først torsdag.

Høllesli – utsiktspunkt med rastemuligheter

Arkitekt: Lie Øyen arkitekter
Entreprenør: Nordbø Maskin AS
Byggherre: Statens vegvesen
Fullført: 2020

Det er Strand kommune i samarbeid med Statens vegvesen som holder markeringen for inviterte gjester.
- Vi i ytre Ryfylke er utrolig glade for at Nasjonale turistveger har bidratt til dette flotte utsiktspunktet, og for at dere legger så mange gode kvaliteter i arbeidet. Rasteplassen har åpnet muligheten for innbyggere og turister til å se mektige Lysefjorden fra den beste synsvinkelen. Dette er magisk vakkert, slik som alt annet Nasjonale turistveger har laget, sier ordfører Irene Heng Lauvsnes i en pressemelding. Hun tror Høllesli vil trekke flere turister til Lysefjordsområdet.
Utsiktspunktet på Høllesli er utformet som en skjæring igjennom fjellet fra parkeringen til der landskapet åpner seg med vid utsikt inn Lysefjorden. Utsiktspunktet er utformet med en stram trinnvis flate som er felt inn i fjellet, jevnt og presist formet med sprøytebetong.