<p>Roger Salaz Lopez er en av de mange anleggsgartnerelevene som er med og bygger Namls store designhage på 1500 kvadratmeter før Hagemessen åpner til helgen. (Foto: Hagespesialisten)</p>Det bygges for fullt på den store utstillingshagen i regi av Naml til Hagemessen 2015. (Foto: Hagespesialisten)Det bygges for fullt på den store utstillingshagen i regi av Naml til Hagemessen 2015. (Foto: Hagespesialisten)Det bygges for fullt på den store utstillingshagen i regi av Naml til Hagemessen 2015. (Foto: Hagespesialisten)Det bygges for fullt på den store utstillingshagen i regi av Naml til Hagemessen 2015. (Foto: Hagespesialisten)Det bygges for fullt på den store utstillingshagen i regi av Naml til Hagemessen 2015. (Foto: Hagespesialisten)Fra byggingen av Maxbo Skjettens stand på Hagemessen, hvor Weber Leca, Aaltvedt Stein og Bergene Holm har gått sammen om å vise hvordan man kan lage et komplett hagemiljø på begrenset plass med kombinasjon av stein, treverk og andre materialer. Design ved Darren Saines.Trelastleverandøren Bergene Holm, Aaltvedt Stein og Weber Leca har gått sammen om å bygge et kompett hagemiljø på Maxbo Skjettens stand, designet av Darren Saines. (Illustrasjon: Darren Saines hagedesign)Fra byggingen av Maxbo Skjettens stand på Hagemessen, hvor Weber Leca, Aaltvedt Stein og Bergene Holm har gått sammen om å vise hvordan man kan lage et komplett hagemiljø på begrenset plass med kombinasjon av stein, treverk og andre materialer. Design ved Darren Saines.

Det bygges for fullt på Hagemessen

Hagemessen på Lillestrøm åpner fredag 17. april, og nå er det hektisk innspurt for alle hagebyggerne.

Det er blitt tradisjon å vise flotte utstillingshager under messen, og i år kan publikum besøke syv forskjellige hager i to haller. 

Her kan du se bilder fra fjorårets store hage-attraksjon på Hagemessen.

Den største hagen er på 1500 kvadratmeter og bygges i regi av Naml - Norske miljø- og landskapsentreprenører, og nå jobbes det for fullt for å bli ferdig i tide til åpning fredag 17. april kl 12.

INSPIRASJON: På Hagemessen vil anleggsgartnermester Torgeir Koteng vise hva som er mulig å få til i egen hage. (Foto: Svanhild Blakstad)

Anleggsgartnermester og daglig leder i Hagespesialisten, Torgeir Koteng, er primus motor for Naml-hagen og lover messens besøkende en spennende hageopplevelse.

- Hagen blir bygd opp i ulike soner, og vann er et viktig element. Vi ønsker å vise hvordan det går an å være kreativ i hagen, ved bruk av ulike materialer og elementer, sier han.

Arbeidene startet allerede før påske, og det er en rekke firmaer fra fra den grønne sektor som har gått sammen om hageprosjektet. I tillegg har de hjelp av anleggsgartnerelever og lærlinger som får bryne seg på et spennende prosjekt.

- Det er enormt lærerikt og morsomt for elevene å få være med og bygge et hageanlegg i så stor skala, sier Nina Åshaug.

Hun er daglig leder ved Senter for opplæring i anleggsgartnerfaget (SOA), som daglig har 5-7 elever som jobber på Naml-hagen. Elever fra en rekke anleggsgartnerlinjer ved skoler på Østlandet er med og bygger og får verdifull trening og erfaring gjennom dette prosjektet. Stand E01-11.

Innovativ design
På Maxbo Skjettens stand har trelastleverandøren Bergene Holm, Aaltvedt Stein og Weber Leca gått sammen om å bygge et komplett hagemiljø designet av hagedesigner Darren Saines. Her vil publikum få oppleve et spennende byggverk i to etasjer med en rekke variasjonsmuligheter . Utstillerne vil i samarbeid gi publikum inspirasjon og vise hvilke muligheter som ligger i å kombinere stein, treverk og leca, på et begrenset areal. Stand D01-23.

Fra byggingen av Maxbo Skjettens stand. Her vil det blant annet bli vist en pergola med en nyutviklet løsning, bruk av av mur og stein, samt plantevegg og takhage.

Spennende detaljer
Hagemessens mangeårige støttespiller, anleggsgartnermester Tore D. Carlsen i Anlegg og Utemiljø, bygger en hage på 300 kvadratmeter i hall D. Det blir et komplett utemiljø med mange spennende detaljer. Nytt av året er en bardisk i larvikitt. Det vil også bli vist grønt tak med sedum, integrerte blomsterkasser, hyggelige sitteplasser med spesiell møblering og ikke minst rikelig med stauder, blomster og prydbusker, som publikum også kan kjøpe. Stand D02-17

Hage med pallekarmer
Garden Living bygger en inspirasjonshage på 3 x 8 meter. Den består av to separate deler, en pallekarmhage for nye vekster som skal gi folk noen nye ideer, samt en prydhage-del med mange fine planter. Stand E03-24

Bakgårdshage
Vea – Statens fagskole for gartnere og blomsterdekoratører bygger en bakgårdshage. Her blir det dekket festlangbord, og studentene har sådd for å kunne vise frem kjøkkenhage. Stand E02-08.

Betongfigurer
Svenske Norra Mon Konstsenter produserer ulike betongprodukter til hage og uterom og vil også i år lage en kreativ utstillingshage som viser hvordan produktene kan brukes i hagen. Stand D03-08

VM-deltakere
Bergheim Snøservice har dyktige anleggsgartnere som har deltatt i VM i yrkesfag. De bygger også i år en spennende utstillingshage på messen. Stand D03-13.

Les mer om Hagemessen og utstillerne her.