Praktiske løsninger for overvannshåndtering blir temaet for Klimatilpasningsdagene i Stavanger. Temaet må sies å være brennhett i disse dager. Illustrasjonsfoto: Svanhild Blakstad

Det bøtter ned - inviterer inn til Klimatilpasningsdagene

Samtidig som det meldes om at politiet i Stavanger mottok over 30 meldinger om oversvømmelser etter et kraftig styrtregn, inviterer Storm Aqua til Klimatilpasningsdagene i samme by.

– Vi har vært med i utviklingen av en rekke løsninger for overvannshåndtering og er involvert i en rekke forsknings- og utviklingsprosjekter og ønsker å dele kunnskapen med omgivelsene, sier Per Møller-Pedersen, daglig leder av Storm Aqua til Byggeindustrien.

Dette er andre gang Storm Aqua arrangerer Klimatilpasningsdagene. Klimatilpasningsdagene 2017 arrangeres 30. – 31 august ved Clarion Hotel Air like ved Stavanger Lufthavn Sola.

Storm Aqua er et kompetanseselskap i Skjæveland Gruppen som også omfatter Skjæveland Cementstøperi AS og Multiblokk AS. I fellesskap er selskapene blitt en systemleverandør for overvannsløsninger. Men Storm Aqua jobber også sammen med flere andre selskaper med formål om å hjelpe til med en klimatilpasset overvannsdisponering.

– Sammen med våre samarbeidspartnere arbeider vi med å utvikle en verktøykasse med vintertilpassede, gjennomprøvde og kvalitetssikrede løsninger for å håndtere overvann, sier Møller-Pedersen.

Han opplyser at Skjæveland Gruppen er industripartner representerer VA-sektoren i forskningssamarbeidet Klima 2050, som blir drevet av SINTEF Byggforsk og NTNU. Det er blant annet resultater fra dette forskningssamarbeidet Storm Aqua ønsker å dele på Klimatilpasningsdagene.

– På Klimatilpasningsdagene setter vi fokus på løsningene, hvordan man kan løse bestemte situasjoner knyttet til overvannsproblematikk, sier han.

Målgruppene for konferansen er først og fremst rådgivende ingeniører, landskapsarkitekter, utbyggere og kommuner samt entreprenører.

– Er det mange som nå er litt i villrede for hvordan de skal takle klimaendringene?

– Det kommer stadig strengere krav fra myndighetene, samtidig er det ikke alle løsninger som egner seg overalt. Det kommer også stadig nye produkter på markedet og det er en balansegang å velge de rette verktøyene. Kompetanse og god planlegging er avgjørende for overvannløsninger som bygges for å leve i opptil 100 år, sier han.