Maskinansvarlig i Wee.no, Jan Sigurd Bakken, med den elektriske fjernstyrte minidumperen Rudolf. Foto: Wee.no
Maskinansvarlig i Wee.no, Jan Sigurd Bakken, med den elektriske fjernstyrte minidumperen Rudolf. Foto: Wee.no

Denne fjernstyrte dumperen kan kjøres fra gravemaskinen

En radiostyrt elektrisk minidumper kan fjernstyres med inntil 100 meters avstand.

Det melder utstyrsleverandøren Wee.no som nå lanserer minidumperen Rudolf på det norske markedet. Nykommeren er både radiostyrt og elektrisk, og skal gjøre det mulig å frakte jordmasser og pukk mens man sitter i styrehuset på gravemaskinen.

– Den nye minidumperen kan gjøre arbeidshverdagen lettere for mange. Dessuten blir arbeidet mer effektivt, mer komfortabelt og mindre sølete enn dersom man til stadighet må ut og inn av graveren, sier maskinansvarlig i Wee.no, Jan Sigurd Bakken i en pressemelding.

– I tillegg tilbyr den fjernstyrte dumperen bedre sikkerhet, da du slipper å følge den tett hele veien, men i stedet kjøre den fra avstand både i ulendt terreng eller på byggeplasser. Et annet element er selvsagt at den er utslippsfri og svært stillegående, noe som gjør den gunstig til oppdrag inne i bygg eller i nærheten av folk, sier Bakken videre.

Rudolf er en videreutviklet modell med tilsvarende egenskaper som en bensindrevet minidumper. Med to beltemotorer, hver på 800W, tilbyr den lav svingradius og lett framkommelighet opp til 20 graders helling. Minidumperen har en lastekapasitet på opp til 400 kg og når en toppfart på 6 km/t.

– Batteriet på 720 Wt gir en effektiv driftstid på tre timer, og det tar tilsvarende tid å fullade batteriet igjen. Om man ønsker er det plass til to batterier på dumperen, som man enkelt veksler imellom med en bryter på betjeningspanelet, heter det i meldingen.