Fra venstre: Pablo Alejo Barros, Chamilla Reiersdal, Carl Alexander Ramberg Nordal, Barbara Olejniczak-Grzesiak, Michael Bang Lund, Mathilde Cecilie Lobben, Marianne Straume.

Foto: DARK Drammen.

DARK Gruppen åpner DARK Drammen

Det tverrfaglige arkitektkonsernet DARK Gruppen åpner kontor i Drammen. Her skal arkitekter fra datterselskapene DARK Arkitekter, Lark landskap og Zinc interiørarkitekter jobbe sammen.

– Vi åpner DARK Drammen fordi vi syntes utviklingen i byen er veldig spennende. Næringslivet og kommunen spiller på lag og ønsker å få til ting. Drammen er en by som vokser på alle mulig måter og kommer til å fortsette med det. Drammen har også dyktige utviklere og entreprenører som vi ønsker å jobbe sammen med. DARK Drammen ønsker å bidra til, og være med på, den veksten byen kommer til å oppleve i tiden fremover, sier Marianne Straume, daglig leder i DARK Drammen, i en pressemelding.

Marianne Straume, daglig leder i DARK Drammen. Foto: DARK Drammen.

Satser tverrfaglig
– Drammen er full av muligheter, og vi skal gripe dem. DARK Drammen blir et tverrfaglig kontor der arkitekter, urbanister, interiørarkitekter og landskapsarkitekter jobber sammen. DARK Drammen kommer til å bidra med kompetanse som vil være med å utvikle byggebransjen i Drammen videre, sier Straume.

I tillegg til å ha interiør, landskap og arkitekter samlet under samme tak på Skøyen har konsernet også et kontor i Stavanger kalt DARK Stavanger. Også der jobber de tre fagene tett sammen.

Geir Gustav Hantveit er konsernsjef i DARK Gruppen. Han mener den gode tilgangen på dyktige folk i Drammen var avgjørende for å åpne kontor i byen.

– I DARK Gruppen samler vi på de beste folka. DARK Drammen blir et kontor med lokal forankring. Da vi søkte etter folk fant vi raskt mange dyktige arkitekter som ønsker å jobbe i Drammen, det gjør at vi ser lyst på fremtiden til kontoret. Et arkitektkontor består kun av kompetansen til de ansatte, heldigvis for oss har DARK Drammen allerede ansatt en gjeng med utrolig kompetente arkitekter, sier Hantveit, og legger til:

Geir Gustav Hantveit er konsernsjef i DARK Gruppen. Foto: DARK Gruppen.

– En av DARK Drammens store fordeler er plasseringen. Det er lett å komme seg til Drammen og kontoret blir base for prosjektene vi har i Buskerud og sørover mot Vestfold. Buskerud og Vestfold er spennende områder for oss hvor vi ser et stort potensial i årene fremover. Da er det midt i blinken med base i Drammen.

Tverrfaglig kompetansemiljø
Målet med å åpne DARK Drammen er skape god arkitektur og gjøre kundene våre fornøyde. Det skal vi få til ved å tilby et tverrfaglig sterkt kompetansemiljø der arkitekter, urbanister, interiørarkitekter og landskapsarkitekter jobber tett sammen, heter det i pressemeldingen.

— Vi ønsker å tilby kundene våre i Drammen og omegn arkitekter med lokal forankring og kunnskap om området. Fordelen med DARK Drammen er tverrfagligheten og at kontoret er fleksibelt. Hvis våre kunder har behov for flere ressurser i perioder sitter 120 fagfolk i Oslo og Stavanger med mulighet til å supplere DARK Drammen når det trengs. Hvis kunder har behov for et mindre team der de kjenner alle involverte kan vi tilby det også, sier Straume.