Arkivfoto: Arve Brekkhus

Contiga og Kynningsrud Prefab fusjonerer

Contiga AS og Kynningsrud Prefab AS fusjoneres mot slutten av 2020. Begge selskapene er eid av Nordic Precast Group AB (NPG), som er en del av Heidelbergcement Northern Europe.

Det skriver Contiga i en pressemelding torsdag kveld.

Fusjonen gjelder, ifølge pressemeldingen, kun de norske selskapene. Svenske Kynningsrud Prefab AB fortsetter som en søster-bedrift til Contiga AB i Sverige.

Administrende direktør Audun Harridsleff i Contiga uttaler i meldingen at han mener fusjonen vil forsterke selskapene.

– Gjennom fusjonen forenkler vi selskapsstrukturen i NPG. I tillegg øker vi konkurransekraften i Norge. Contiga overtar ett veldrevent og lønnsomt selskap som over mange år har vært en av de ledende leverandørene innen komplette råbygg i prefabrikkerte stål- og betongelementer, sier han.

– Gjennom fusjonen får vi tilført cirka 90 kompetente medarbeidere. Kynningsrud Prefab AS gjennomfører i dag prosjektutvikling, konstruksjon, prosjektledelse, montasje og produksjon med egne ansatte. Dette vil gi markedet og kundene en svært kompetent og leveringsdyktig leverandør av komplette råbygg. Contiga får også tilgang til en del nye produkter; spesielt slipte fasader fra Kynningsrud Prefab AB sin fabrikk i Uddevalla som alle kunder vil få glede av, fortsetter Harridsleff.

Daglig leder Pål A. Sanne i Kynningsrud Prefab, sier han ser frem til å bli en del av Contiga.

– Jeg er sikker på at dette vil være en god fusjon for begge parter. Contiga har over tid vist seg å være en sterk totalleverandør som jeg tror vi passer godt sammen med. Fusjonen sikrer at vi utnytter produksjonskapasiteten både i Norge og Sverige til det beste for alle kunder, sier Sanne.

Partene skriver i meldingen at de forventer at fusjonen vil bli gjennomført og iverksatt fra og med desember 2020.