Geolog Håvard Hind skal lede det nye Tromsø-kontoret til Cautus Geo.
Geolog Håvard Hind skal lede det nye Tromsø-kontoret til Cautus Geo.

Cautus Geo satser i Nord-Norge

Cautus Geo vokser og etablerer lokalkontor i Tromsø.

Kontoret skal ledes av geolog Håvard Hind, ifølge en pressemelding fra selskapet.

Cautus Geo er et teknologifirma innen automatisk overvåking av konstruksjoner, landområder, vann, klima og miljø, med egenutviklet sensorteknologi og dataforvaltningssystem.

Selskapet er spesialister på geomonitorering og har i 13 år har overvåket rasutsatte fjellpartier som Åkneset og Mannen.

– Vi er i sterk vekst. Det er mange spennende prosjekter i Nord-Norge. Nå ønsker vi å styrke vår tilstedeværelse med eget kontor og satse enda mer helt nord i landet, sier Atle Gerhardsen – en av gründerne i Cautus Geo.

Tromsø blir det tredje lokalkontoret, i tillegg til Voss og Telemark. Hovedkontoret ligger på Lysaker. I fjor kom også Equip inn på eiersiden.

– Vår strategi handler om vekst. Vi skal vokse organisk og gjennom oppkjøp. Opprettelsen av eget kontor i Tromsø passer i strategien, sier Gerhardsen.

Håvard Hind er fra Tromsø og har master i geologi fra hjembyen. Han har fartstid i Cautus Geo siden 2019 og kom fra stilling som overingeniør i Nord-Troms jordskifterett.

– Ambisjonen er å få til vekst og vinne flere oppdrag med våre løsninger. De sikrer kontinuerlig og automatisk overvåkning innenfor naturfarer, miljø, klima, bygg og anlegg, samferdsel og konstruksjoner. Målet er å skape grunnlag for flere stillinger på kontoret, sier Hind i meldingen.

Mange av oppdragene selskapet jobber med i Nord-Norge handler om naturfare. Av de mer kjente fjellskredprosjektene som pågår er Jettan, Indre Nordnes og Gámanjunni.