Fra venstre: Carl Christian Fon, prosjektleder/maskinansvarlig Carl C. Fon, Robert Hvaal, salgsingeniør Pon Equipment  og Jarle Hillestad, daglig leder Carl C. Fon.

Carl C. Fon gikk for Cat

Det er en etterlengtet handel Pon Equipment har gjort med Sandefjordsfirmaet Carl C. Fon.

Pon Equipment har nemlig jobbet hardt for å komme inn i varmen hos selskapet, og endelig løsnet det med levering av flere Cat-maskiner til maskinentreprenøren, som eies av NCC.

Carl C. Fon

- Carl C. Fon ble stiftet i 1983 av Carl Christian Fon og har i dag cirka 100 tyngre maskinenheter.

- Selskapet omsatte for cirka 350 millioner kroner i 2015, og har rundt 180 ansatte.

- Selskapet ble kjøpt opp i sin helhet av NCC Construction i 2011, men operer helt selvstendig og leverer tjenester til alle typer byggherrer og totalentreprenører i Sør-Norge.

- Hovedkontor ligger i Sandefjord i Vestfold.

- Valget falt på Pon av mange årsaker, men totaløkonomi med produktivitet, dieselforbruk og servicekostnader, var det vikitigste. Men førerønske, dele- og servicetilgjengelighet veide også tungt. Teamet hos Pon, med Morten Lier, Stig Kjetil Haugsvær og Robert Hvaal har vist at de kan bidra til økt lønnsomhet hos oss gjennom gode løsninger og det setter vi stor pris på, sier Jarle Hillestad, daglig leder hos Carl C. Fon, i en pressemelding fra Pon Equipment.

Maskinene som nå skal leveres er de nye graverne 325FL CR, en korthekk graver på cirka 26 tonn og 326FL standard graver på cirka 28,5 tonn. Carl C. Fon har også gått for en dozer D6T på 25 tonn og en veihøvel 140M3 AWD på 22 tonn. Veihøvelen har både grusstrengspreder, konstantrykk samt lastearmsdemping på frontskjæret.

Alle maskinene leveres med fullservice. Dozer og høvel leveres i tillegg med full 3D fra Trimble/SITECH. Maskinene leveres fra fabrikk Cat Accugrade ready, det vil si «plug and play» for Trimble maskinstyring fullt integrert med hydraulikken til maskinene, skriver Pon i meldingen.