Foto: Victoria Jones/PA/AP / NTB scanpix

Bygningsfirma hevder alle brannforskrifter ble fulgt i rehabiliteringen

Det sås nå tvil om bygningsfirmaet Rydon, som gjennomførte rehabiliteringen av Grenfell Tower i 2016, fulgte alle brannforskriftene.

Ifølge bransjebladet Inside Housing er det uklart om rehabiliteringsarbeidet ble gjennomført på korrekt måte. Bladet viser til at brannhemmende strukturer ble midlertidig fjernet under rehabiliteringen. Dette er innretninger som skal hindre brann fra å spre seg fra en etasje til en annen.

Planen var å erstatte de brannhemmende innretningene, men det er uklart om det skjedde, skriver The Guardian.

Men Rydon mener selv at arbeidet skjedde på korrekt måte.

– Arbeidet med rehabiliteringen møtte alle krav når det gjelder bygningskontroll, brannregulering og sikkerhetstiltak, opplyser Rydon i en uttalelse ifølge BBC.

– Vi vil samarbeide med relevante myndigheter og nødetater og gi deres fulle støtte i arbeidet med å finne årsaken til brannen, opplyser Rydon videre.

Rehabiliteringen av det 24 etasjer høye bygget som ble oppført i 1974, ble ferdig i fjor sommer. Rehabiliteringen ble gjennomført på oppdrag for utleierorganisasjonen Kensington and Chelsea Tenant Management Organisation (KCTMO) som administrerer de 120 leilighetene i høyblokka.

– Det er sjokkerende å høre om den katastrofale brannen i Grenfell Tower, og våre umiddelbare tanker går til dem som er direkte berørt av hendelsen, deres slektninger og venner, heter det i uttalelsen fra Rydon