André Hitland og Trond Lomsøy

Byggmester Hitland bygger sosiale boliger i Bergen

Lindås Tomteselskap har tildelt Byggmester Hitland i Bergen kontrakten med å bygge fire boliger tilpasset innbyggere som ikke kommer seg inn i boligmarkedet.

Boligene skal bygges i Fonnebostvegen.

Byggester Hitland har i konkurranse med andre entreprenører vunnet anbudet i regi av Lindås Tomteselskap. Boligene skal følge samme oppskrift som boligprosjektet i Hordasmibakken.

- En av våre oppgaver er å tilrettelegge for boligsosial utbygging. For at slike prosjekter skal kunne gjennomføres er vi helt avhengige av en velvillig kommune og Husbanken. Det er også viktig å påpeke at dette kke handler om boligbygging som spesialboliger. Boligene er tiltenkt vanlige innbyggere som har fast inntekt, men som av ulike grunner ikke kommer seg inn i boligmarkedet, sier daglig leder Trond Lomsøy i Lindås Tomteselskap i en pressemelding.
Det nye boligprosjektet i Fonnebostvegen vil også være lavere priset enn boliger i det åpne markedet. Foreløpig er det ikke definert hvilke kriterier boligkjøperne må oppfylle for å få en bolig til rabattert pris. De rimeligste leilighetene vil starte på drøyt 2,3 millioner kroner og de dyreste har en pris på nær 2,8 millioner kroner. Leilighetene varierer i størrelse fra 65-78 kvadratmeter.
- Vi gleder oss til å starte dette prosjektet. I tillegg til boligene skal vi levere opparbeidet uteareal, lekeplass og boligene skal ha tilkomst til parkeringsplass, sier daglig leder André Hitland.