Kjededirektør Kari Moberg og daglig leder Pål Berg hos Byggmakker Gunvald Johansen, Svolvær. Foto: Byggmakker

Byggmakker investerer 55 millioner i Svolvær

Byggmakker Gunvald Johansen Svolvær AS åpnet torsdag offisielt sitt nye utvidede anlegg og som har kostet hele 55 millioner kroner.

Arbeidet er stipulert til å koste hele 55 millioner kroner.

Nå får de et nytt lager på 1500 kvadratmeter og en butikk som er hele 400 kvadratmeter større.

– Vi gleder oss stort til å ta i mot eksisterende og nye kunder i det nye flotte bygget, og særlig i en tid hvor vi opplever god vekst, sier daglig leder Pål Berg i Byggmakker Gunvald Johansen Svolvær i en pressemelding.

Allerede i november 2016 startet arbeidet med den omfattende oppgraderingen, og med god bistand fra Byggmakker-kjeden. Arbeidet har derfor stort sett gått på skinner og alle 20 medarbeidere har bistått med å få det hele klart til åpning.

– Totalt sett får vi nå et anlegg på ca 4 000 kvadratmeter. Mellom de to byggene som butikken tidligere disponerte har vi fått et lager på 1500 kvadratmeter. Det nye lageret får en drive-inn slik at kundene kan hente varene tørrskodd. Nå kan vi friste med 1000 kvadratmeter mer lager enn tidligere og en ”ny” butikk som er hele 400 kvadratmeter større. Kundene vil nå oppleve å komme til et moderne anlegg med nødvendige fasiliteter som gjør handelen enklere. Og for de ansatte er denne oppgraderingen også positivt siden flere nå i større grad kan jobbe i tørre og fine forhold, sier Berg.

For salg- og markedsdirektør Kari Moberg i Byggmakker Handel AS er investeringen i Svolvær et eksempel på den positive utviklingen som skjer både hos Gunvald Johansen generelt og i Svolvær spesielt. Butikken hadde i 2017 en god omsetning på 54 millioner.

- Men den veksten som de nå opplever innen reiseliv, fører det til stor aktivitet innen blant annet hotellvirksomhet, og som de nyter godt av. I tillegg skjer det også mye spennende innenfor nybygg av boliger, både leilighetsbygg og eneboliger. Det er inspirerende å se hvordan Byggmakker Gunvald Johansen Svolvær tar del i denne utviklingen. De forventer derfor en omsetning i 2018 på hele 60 millioner kroner, sier Moberg.