Slik vil Mjøskanten, med Mjøstårnet, Mjøsbadet, Skibladnerbrygga, samt det nye næringsbygget og leilighetsbyggene, se ut. Illustrasjon: HENT

Bygger ut ved Mjøstårnet - nå er produksjonen av Mjøskanten i gang

Moelven fortsetter samarbeidet med AB Invest og HENT. Nå er produksjonen av både det nye næringsbygget og leilighetsmodulene ved Mjøstårnet i gang.

- Vi begynte å lime de første delene nå i februar. Med verdens høyeste trehus viste vi verden hva som er mulig å bygge i tre. Nå fortsetter vi å skape det grønne skiftet i Brumunddal. Oppskriften for de nye byggene er den samme som for Mjøstårnet, Mjøsbadet og Skibladnerbrygga: Bærekraftige og kortreiste materialer som er lokalproduserte, sier Rune Abrahamsen, administrerende direktør ved Moelven Limtre AS i en pressemelding.

Moelven Limtre skal produsere den bærende limtrekonstruksjonen til det 3.800 kvadratmeter store næringsbygget som skal settes opp ved siden av Mjøstårnet. Det skal etter planen stå ferdig i februar 2022.

Også produksjonen av leilighetsmodulene til de tre leilighetsbyggene som bygges foran høyhuset startet i februar. Modulene er det Moelven Byggmodul AS som leverer.

- Det er stor stas å få være en del av den grønne satsingen til AB Invest og HENT. Å bygge med moduler går raskt, og i løpet av et halvt år så vil bygget stå innflyttingsklart, sier Lars Brede Aandstad, administrerende direktør ved Moelven Byggmodul AS i meldingen.

Leilighetene skal etter planen være innflyttingsklare til høsten.