Skigaarden i Hemsedal blir enda større. Foto: Halvard Alvik, NTB scanpix

Bygger ut for 1,5 milliard i Hemsedal

Hemsedal kommune har gitt grønt lys for bygging av hotell og utleieleiligheter i forbindelse med prosjektet Skigaarden i Hemsedal Skisenter, og hele utbyggingen ligger nå an til å bli på rundt 65.000 kvadratmeter totalt.

Det skriver Finansavisen i sin papirutgave fredag.

– Vi har til nå brukt 500 millioner kroner på bygging av Skigaarden med de første 52 leilighetene, restauranter, barer, 10.000 kvadratmeter underjordisk garasjeanlegg og infrastruktur for komplekset. For tiden bygger vi 58 leiligheter til en salgsverdi på 490 millioner. Og etter det, bygger vi 70 leiligheter til i de tre siste byggene noen år frem i tid. Men før det, bygger vi hotell og utleieleiligheter, sier eier og utbygger Eirik Teigen til Finansavisen.

Teigen slår fast at de nå girer opp i Skigaarden-utbyggingen, og at investeringene i alle fall vil komme på 1,5 milliarder kroner. Det er selskapene Fjellteigen og Skigaarden Infrastruktur som står bak prosjektet.

Hemsedal kommune godkjente nylig byggingen av Fjellbadet hotell, en 12.000 kvadratmeter stor utbygging som vil gi omtrent 800 nye sengeplasser fordelt på hotellrom og utleieleiligheter, til området.

Teigen sier til Finansavisen at han håper på byggestart på hotellet i løpet av sommeren 2020 og en byggetid på omtrent to år. Prosjektet ligger på 1.000 meters høyde, og tidsrommet som egner seg for bygging, er, ifølge Teigen kort.

Totalt vil Skigaarden bestå av 180 selveieleiligheter, Fjellbadet hotell med 500 sengeplasser, samt 300 sengeplasser i utleieleiligheter, heter det i artikkelen i Finansavisen.