Her er Blåmann-kopien.

Bygger skatebar versjon av lokalt fjell

En spektakulær ny skatepark er i ferd med å reise seg på Kvaløya utenfor Tromsø.

Det er IL Blåmann og primus motor Odd-Børge Hansen fra Ersfjordbotn på Kvaløya som har vært pådrivere for prosjektet.

Gjennom flere år har de hentet inn midler fra stiftelser, lokalt næringsliv og fått bevilgning fra Tromsø kommune. En rekke lokale personer og bedrifter stilt opp i prosjektet som har et budsjett på 2,5 millioner. I tillegg er det lagt opp til både kronerulling og dugnadsjobbing.

– Vi har fått mye god støtte fra lokale næringslivsaktører for å få gjennomført dette prosjektet, sier Odd-Børge Hansen.

Verdens nordligste

Det er skateentreprenøren Betongpark AS som har designet, prosjektert parken sammen med lokale skatere og som nå bygger parken i plass-støpt betong i et spektakulært landskap. Ferdigbetong AS og SG Trans AS leverer betongen til prosjektet, og Neumann Bygg Tromsø AS har leveranse av trevarer, stål og isolasjon. Grav og Spreng AS og Workinn AS er også bidragsytere på leveranse av masser og transport.

– Vi er stolte over å bygge det vi tror er verdens nordligste plassbygde skatepark på Kvaløya. Parken får blant annet skatebart fjell i betong, opplyser Kasper Helle i Betongpark til Byggeindustrien.

Bygger fjellet Store Blåmann

De bygger blant annet en skatebar versjon av fjellet Store Blåmann som også er i logoen til IL Blåmann

Det er det lokale idrettslaget selv som har stått for masseutskifting der det tidligere har vært myr og Betongpark bygger i løpet av en 4-5-ukersperiode videre opp, finjusterer terrenget, forskaler, armerer og støper en glatt og fin betongoverflate. Anlegget er på cirka 600 kvadratmeter.

– Ersfjordbotn har da en bedre skatepark enn Oslo – det er ganske utrolig. Her kommer det til å komme mye flotte skate-bilder og skate-filmer som vil fremstille det vakre Nord-Norge i en ny og moderne urban kontekst, ifølge Helle.

Det er en spin-off-effekt også Odd-Børge Hansen har tro på vil komme.

– Vi bor i et område som allerede har fått mye fokus ute i verden på grunn av beliggenheten. Området er ekstremt flott å ta nordlysbilder i, og vi har mange turister her både på sommer- og vintertid. Jeg vet det er mange som venter på at denne parken skal bli ferdig, og som kommer til å ta turen hit på grunn av den, sier Hansen til Byggeindustrien.