<p>Årets utstillingshage på Hagemessen er bygget av Trollgranite og en rekke samarbeidspartnere, her ved daglig leder Ole Jørgen Sivertsen, Ingeborg og anleggsgartnerelevene Jonas Gange Hansen og Stian Halden Jahr Torstensrud fra Kjelle videregående skole.<br></p>Hagemessen 2018. Foto: Svanhild BlakstadHagebyggerne fra Trollgranite og Sivertsen steinindustri. Foto: Svanhild BlakstadHagemessen 2018. Foto: Svanhild BlakstadHagemessen 2018. Foto: Svanhild BlakstadOle Jørgen Sivertsen og Ingeborg i Trollgranite viser frem årets designhage på Hagemessen, hvor naturstein er hovedelementene. Foto: Svanhild Blakstad

Bygger hage med 300 millioner års garanti

Anleggsgartnere, lærlinger og andre dyktige fagfolk har bygget  hageanlegget på årets Hagemesse.

Også under åres Hagemessen kan publikum oppleve et komplett hageanlegg med mange elementer. I år er det naturstein som står i fokus, nærmere bestemt larvikitt.

– Det er et vedlikeholdsfritt materiale som tåler vær og vind og dermed egner seg ypperlig i vårt nordiske klima. Vi pleier å si at det kommer med 300 millioner års garanti, sier daglig leder Ole Jørgen Sivertsen i Trollgranite.

Vestfoldfirmaet, som har spesialisert seg på larvikittprodukter til hage- og parkmarkedet, har bygget årets messehage, i samarbeid med Anleggsgartnerfirma Strandman, Rocks of Norway, Sigvartsen Steinindustri, Minera, Kreativt landskap, Vea, Kjelle videregående skole samt andre aktører.

Tidligere år har anleggsgartnere fra Naml bygget gigantiske hageanlegg på messen, helt opptil 1500 kvadratmeter innendørs hage. I år er skalaen noe mindre med et hageanlegg på ca 300 kvadratemeter, men likefullt er det et komplett hagemiljø med møbler, utekjøkken, pergola, vannspeil og rikelig med beplatning.

Årets hage er røff og robust, men med innslag av mye grønt, planter og vannelementer.

Hagemessen 2018. Foto: Svanhild Blakstad

– Vi ønsker å gi folk en opplevelse av hva som er mulig å få til med naturstein. Hvis man tenker litt utenfor boksen, går det an å lage mye spennnede, sier Ole Jørgen Sivertsen i Trollgranite, mens han viser frem to steinplater formet som et hjerte nedfelt i gresset.

Hageanlegget kan besøkes hele helgen, og steinekspertene fra Larvik ser frem til å møte et hageinteressert publikum under alle tre messedagene.