Bybanen til Fyllingsdalen åpner for passasjertrafikk 21. november 2022. Illustrasjon: Mount Visual
Bybanen til Fyllingsdalen åpner for passasjertrafikk 21. november 2022. Illustrasjon: Mount Visual

Bybanen til Fyllingsdalen åpner 21. november 2022

Bybanen Utbygging i Bergen gir klarsignal for åpning av linje 2 for passasjertrafikk mandag 21. november 2022. De opplyser at den nye strekningen til Fyllingsdalen er innenfor både budsjett og byggetid.

– Det å ha fastsatt åpningsdatoen for Bybanen til Fyllingsdalen er viktig milepæl i det største byutviklingstiltaket for Bergen. Vi har sett hva Bybanen har å si for innbyggerne og lokalsamfunnet i områdene der den ruller i dag, og jeg gleder meg til å se at Fyllingsdalen - sentrum nå får nytte av den ekstra drahjelpen den vil gi, sier fylkesordførar i Vestland, Jon Askeland (Sp) i en pressemelding.

Med den nye linjen vil det ta 7 minutter fra Kaigaten til Haukeland Sjukehus holdeplass. Fra Fyllingsdalen vil det ta 9 minutter til Kronstad, 10 minutter til Haukeland Sjukehus holdeplass, og 18 minutter til endeholdeplassen i Kaigaten.

– Vi har et viktig samfunnsoppdrag. Vi skal bygge Bybanen i Bergen innenfor planlagt byggetid, innenfor budsjett og etter føringene som ligger i en politisk besluttet reguleringsplan. Det er høye forventninger både fra politikere og publikum til at vi skal lykkes i dette oppdraget, og det klarer vi også i dette byggetrinnet til Fyllingsdalen, sier prosjektdirektør Roger Skoglie i Bybanen Utbygging i meldingen.

Bybanen til Fyllingsdalen har et budsjett på 7,5 milliarder kroner, og har vært planlagt ferdig til årsskiftet 22/23. Bybanen finansieres som en del av byvekstavtalen Miljøløftet.