Business Controller

COWI er et av Norges ledende rådgivende ingeniørselskap med over 1200 ansatte. Vi har kompetanse i verdensklasse innen teknikk, miljø og samfunnsplanlegging, basert på markedsområdene bygninger, industri og energi, miljø og samfunn, samferdsel og vann.

FirmaCOWI
FylkeOslo
Søknadsfrist25.10.2020

Vil du være en del av forretningens ledergruppe og divisjonsdirektørens primære kontakt på finansiell status? Kan du bidra til vekst i topp- og bunnlinje gjennom sparring, analyser og rapportering? Og er du kommersielt orientert, initiativrik og en dyktig kommunikator? Da kan dette være det neste skrittet i din karriere!

BLI EN DEL AV VÅR SEKSJONS FOR BUSINESS CONTROLLING
Vårt miljø for finans består av tre seksjoner: Project controlling, Accounting og Business Controlling. Sistnevnte seksjon søker nå en kommersielt orientert og initiativrik Business Controller som skal støtte vårt største forretningsområde: Bygninger. Du vil være en del av forretningsområdets ledergruppe og operere i en selvstendig stilling som divisjonsdirektørens primære kontakt vedrørende finansiell status. Stillingen er del av et større økonomimiljø i COWI, og ligger formelt i seksjon for Business Controlling og rapporterer til leder for seksjonen. Arbeidssted vil være Oslo.

BIDRA TIL BEDRE LØNNSOMHET GJENNOM ØKONOMISK INNSIKT
De viktigste arbeidsoppgavene/ansvarsområdene vil være relatert til:

 • Medlem av divisjon Bygninger sin ledergruppe, samt Divisjonsdirektørens primære kontakte vedrørende den finansielle situasjonen
 • Aktiv deltaker i månedlige Business Reviews og andre relevante fora med divisjonens avdelinger
 • Proaktivt bidra med analyser som er med på å skape vekst i topp- og bunnlinje, basert på innsikt og kommersielle muligheter
 • Lede budsjett- og prognoseprosessen
 • Drifts- og økonomirapportering
 • Oppfølging av kapitalbinding/kontantstrøm
 • Vedlikehold og utvikling av analyseverktøy

DINE FERDIGHETER. VÅRT TEAM. SAMMEN UTFORMER VI FREMTIDEN
Dine ferdigheter er nøkkelen til vår suksess. Vi arbeider på tvers av grenser og innen forskjellige fagfelt hvor vi deler kunnskap og bygger opp sterke relasjoner med kunder og kolleger. Du bidrar med din ekspertise samtidig som du får mulighet til å lære av de beste.

For å lykkes i denne stillingen mener vi du bør være dyktig til å bygge gode relasjoner og evner å formidle et presist budskap, ha sterk motivasjon og pågangsmot, samt være nysgjerrig, ydmyk, strukturer, analytisk og målrettet.

Du bør dessuten ha følgende ferdigheter:

 • Høyere økonomisk utdannelse, Bachelor eller Master
 • Minimum 3 års erfaring fra konsulentvirksomhet, controlling eller revisjon
 • God forretningsforståelse og kommersiell teft
 • Gode Excel-kunnskaper og systemforståelse

COWI SOM ARBEIDSPLASS
COWI tilbyr en dynamisk og spennende arbeidsplass med gode utviklingsmuligheter. Vi har et sterkt og tverrfaglig fagmiljø som setter høye krav til kompetanse og faglig integritet. Arbeidsmiljø er viktig for oss, vi stiller opp for hverandre, er rause og støtter hverandre.

Vi tilbyr konkurransedyktige betingelser, samt gode pensjons- og forsikringsordninger.

HAR DU SPØRSMÅL?
Da kan du kontakte Arnt Ove Sørheim (leder for Business Controlling), e-post: AOSO@cowi.com, tlf: (+47) 93 20 11 18.

Vi ser gjerne at du sender inn CV og søknadsbrev så snart som mulig siden rekrutteringsprosessen allerede er i gang.

Søk stilling

Vis flere stillinger: