Foto: Martin Vares, Statens vegvesenFoto: Martin Vares, Statens vegvesenFoto: Martin Vares, Statens vegvesenFoto: Martin Vares, Statens vegvesenFoto: Martin Vares, Statens vegvesenFoto: Martin Vares, Statens vegvesen

Bruarbeidene på E16 stoppes ikke av uværet

Arbeidene på Isielva bru hindres i liten grad av snø og værkaos. Det sørger Drammemsvogna for.

Det er full fart på arbeidene på Isielva bru på E16 Bjørum-Skaret i Akershus.

- Som dere kan se pågår nå armeringsarbeider for overbygningen mellom akse 3 og akse 2 for sørgående løp av Isielva bru. Det er trauet som nå armeres og etter planen skal støpes i begynnelsen av februar, forteller teknisk byggeleder på konstruksjoner på E16 Bjørum-Skaret, John Kjeken, i en pressemelding fra Statens vegvesen. Anleggsarbeidet utføres av Skanska.

Når trauet er støpt så skal selve bruplaten armeres og deretter støpes. Skanska fikk fjernet en god del av den snøen som føyket inn under den overbygde Drammensvogna og la seg i trauet i forrige uke, men det ligger fortsatt noe snø igjen.

Hvis den ikke smelter og renner bort som følge av mildværet nå, så vil den fjernes med innblåsing av varmluft så den smelter/renner bort før støp. 

– Konklusjonen er likevel at Drammensvogna fungerer som normalt slik at at Skanska kan holde tilnærmet planlagt framdrift selv i skikkelig ruskevær, melder Vegvesenet.