Francis Scott Key-broen i Baltimore falt natt til tirsdag sammen etter en kollisjon med konteinerskipet Dali. Foto: Steve Helber / AP / NTB
Francis Scott Key-broen i Baltimore falt natt til tirsdag sammen etter en kollisjon med konteinerskipet Dali. Foto: Steve Helber / AP / NTB

Brokollapsen i Baltimore: Politiet hadde 90 sekunder på å stanse trafikken

I løpet av 90 sekunder etter nødmeldingen fra konteinerskipet, klarte politiet å stanse biltrafikken over Baltimore-broen, som kollapset natt til tirsdag.

En politibetjent sier at han var på vei til broen for å varsle anleggsarbeidere som jobbet på broren. Men det rakk han ikke.

Åtte personer falt i vannet, hvorav seks av dem fortsatt er savnet og antatt døde. De seks arbeiderne kommer fra land som Guatemala, Honduras og Mexico, ifølge det mexicanske konsulatet i Washington.

Samtlige av dem er i 30- til 40-årene, og alle hadde familier, opplyser en av deres kollegaer.

En leteaksjon etter de omkomne ble satt i gang onsdag morgen lokal tid, ifølge talsperson Elena Russo for delstatspolitiet i Maryland.

Ytterligere to personer ble hentet opp av vannet etter kort tid, men en av dem døde senere på sykehus.

Det var natt til tirsdag at konteinerskipet Dali traff en av pilarene til Francis Scott Key-broen i havnebyen Baltimore i delstaten Maryland. Før ulykken, som førte til at broen raste sammen, meldte skipet om motor- og styringsproblemer.