Eiendom Norge la fredag fram boligprisstatistikken for oktober. Foto: Frederik Ringnes / NTB
Eiendom Norge la fredag fram boligprisstatistikken for oktober. Foto: Frederik Ringnes / NTB

Boligprisene fortsetter å falle – ned 1,0 prosent i oktober

Prisen på boliger i Norge fortsetter nedgangen. Nå er snart hele prisoppgangen i første halvår spist opp.

Det viser tall Eiendom Norge la fram fredag.

Så langt i 2023 har boligprisene i Norge steget med 2,6 prosent. Gjennomsnittsprisen for en bolig i Norge var 4 370 018 kroner ved utgangen av oktober.

- Boligprisene sank 1 prosent i oktober, noe som er en svak utvikling, selv om sesongjusteringen er svakt positiv. Sesongjusteringen har både i september og oktober blitt dratt betydelig opp av at utviklingen høsten 2022 var spesielt svak. Derfor må man nå legge mindre vekt på det sesongjusterte tallet, sier administrerende direktør Henning Lauridsen i Eiendom Norge i en pressemelding.

- Vi venter en svak prisutvikling i boligprisene i årets to siste måneder. Slik det ser ut for øyeblikket vil den nominelle boligprisutviklingen i 2023 ende rundt null, sier han.

- Den siste måneden har det vært stor oppmerksomhet rundt det store antall usolgte bruktboliger på markedet. Utbudet av boliger er høyt nå, men antall nye boliger på markedet er avtagende, da salgsvolumet er stort og på nivå med 2022. Vi venter at antall usolgte vil falle de neste månedene, sier Lauridsen i meldingen.

I oktober ble det solgt 7.762 boliger i Norge, noe som er 2,7 prosent færre enn tilsvarende måned i 2022.