Boligbygg selger et gammelt trehus fra 1870. Foto: Boligbygg

Boligbygg selger 150 år gammelt renoveringsobjekt for 13,5 millioner

Boligbygg selger et gammelt trehus, med røtter tilbake til 1870, på Rodeløkka i Oslo. Bygget vurderes som et totalt oppussingsobjekt, og har prisantydning på 13,5 millioner kroner.

– Vi håper å selge til noen som vil sette huset i stand og ta vare på det. Vi tror det egner seg best for privatpersoner som ønsker seg et historisk hus med hage på Rodeløkka. Området er et fredelig og godt bevart trehusområde, sier leder for kjøp og salg i Boligbygg, Kaja Strøm-Håkonsen, i en pressemelding.

Huset har en lang historie og ble bygget allerede i 1870. Det ble sist brukt som boliger for ungdom i samarbeid med Ungbo frem til 2017, men tilfredsstilte da ikke lenger kravene til teknisk standard.

– Grundig renovering

På grunn av de store rehabiliteringsbehovene, særlig knyttet til brannsikkerhet, var den ikke lenger egnet til foretakets målgruppe.

Samtidig fikk Ungbo fire erstatningsleiligheter i et bofellesskap i Dynekilgata, i samme bydel. Totalt har Ungbo 123 leiligheter i Oslo, for ungdom mellom 17 og 23 år som trenger hjelp til å skaffe seg en bolig

– Vi legger ikke skjul på at bygget trenger en grundig renovering, for å tilfredsstille dagens krav til standard og komfort. Men for den rette eieren er det et vakkert gammelt trehus på fredelige og sjarmerende Rodeløkka, sier Strøm-Håkonsen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Boligbygg

Strategi for forbedring

Huset i Tromsøgata 8 er på litt over 300 kvadratmeter, og har rundt fem leiligheter.

Boligbyggs formål er å fremskaffe og leie ut boliger til innbyggere i Oslo som trenger hjelp til å skaffe seg en egnet bolig. Salget av Tromsøgata 8 er en del av foretakets strategi for forbedring og utvikling av eiendomsporteføljen.

– Vi må sørge for å fremskaffe boliger som er egnet for vårt formål, og som tilfredsstiller tekniske krav, forsvarlig brannsikkerhet og sunn økonomisk drift. Det innebærer at vi kjøper eiendommer i tråd med disse kravene, og samtidig selger enkelte eiendommer som ikke egner seg for vårt formål. I dette tilfellet er det et nydelig hus, som trenger en annen type eier enn Boligbygg, sier Strøm-Håkonsen.